Odpalanie - odcinanie prądu na pompie paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Odpalanie - odcinanie prądu na pompie paliwa
Będę niedługo naprawiał poczciwego golfika i potrzebuję Waszych rad.
Mam problem a nie znalazłem nic przez opcję szukaj, więc piszę tu.
Problem z odpalaniem jest następujący:
W momencie przekręcenia kluczyka do pozycji zapłonu prąd jest wszędzie tam, gdzie powinien być (kontrolki na desce świecą, pompa paliwa ma prąd itd). Problem zaczyna się gdy przekręcam kluczyk dalej - sam moment odpalenia (uruchomienie rozrusznika) - wtedy prąd na pompie paliwa zanika i samochód nie odpala.
Pytania:
1) Czy powodem problemu jest stacyjka, czy raczej przekaźnik albo kostka?
2) Czy jeśli zdecyduję się na wymianę całej stacyjki, to przy zakupie ma znaczenie czy będzie ona od benzyny czy od diesla?
Mam problem a nie znalazłem nic przez opcję szukaj, więc piszę tu.
Problem z odpalaniem jest następujący:
W momencie przekręcenia kluczyka do pozycji zapłonu prąd jest wszędzie tam, gdzie powinien być (kontrolki na desce świecą, pompa paliwa ma prąd itd). Problem zaczyna się gdy przekręcam kluczyk dalej - sam moment odpalenia (uruchomienie rozrusznika) - wtedy prąd na pompie paliwa zanika i samochód nie odpala.
Pytania:
1) Czy powodem problemu jest stacyjka, czy raczej przekaźnik albo kostka?
2) Czy jeśli zdecyduję się na wymianę całej stacyjki, to przy zakupie ma znaczenie czy będzie ona od benzyny czy od diesla?
jaszczur, no dobra, a czy te przekaźniki w każdym silniku są takie same czy się różnią? tzn czy mogę wsadzić np od jakiegoś benzyniaka?
Ostatnio zmieniony wt cze 16, 2009 16:17 przez e30kowal, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
e30kowal, od klekota tam przechodzi nr 108 lub 109 któryś z tych 2 dokladnie nie pamiętam a gdzie go masz jest tutaj 4 fota górny rząd 2 od lewej http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=75824
Ostatnio zmieniony wt cze 16, 2009 17:17 przez jaszczur, łącznie zmieniany 1 raz.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Niema znaczenia diesel czy bena ,byle by była by od tego modelu...
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Przeczyśc masę i styki na rozruszniku nakrętka 13 chyba niczym nie smaruj
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;