Problem z odpaleniem-tykający rozrusznik i przygasanie kontr
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problem z odpaleniem-tykający rozrusznik i przygasanie kontr
Witam, mam problem z moim Golfem 3 a mianowicie nie mogę go odpalić. Przekręciłem kluczyk na pozycję I - zaświeciły się kontrolki, następnie przekręciłem na II i przygasły kontrolki, zegarek elektroniczny się zresetował rozrusznik w ogóle nie reagował poza jedynym tyknięciem. I tak za każdym razem, udało mi się go odpalić na popych ale po zgaszeniu silnika sytuacja się powtarza. Wymieniłem już rozrusznik, próbowałem zakładać inny akumulator ale to nic nie daje
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
Pierwsze sprawdzenie - przewody:akumulator - masa,akumulator-rozrusznik w miejscach mocowań.
Jak sprawdzić "domowym".Chwilę przytrzymać na rozruszniku - złe połączenia się grzeją.
Dotknięcie sprawdzające - gdzie gorące - w każdym z czterech miejsc.
Uwaga - ostrożnie bo można się przypiec.
Gorące połączenie - słaby kontakt.Rozkręcić ,zdjąć i oczyścić styk.Skręcić ponownie.
Wskazane było by użycie smaru miedziowego w tych miejscach.
Tyle na początek...
Jak sprawdzić "domowym".Chwilę przytrzymać na rozruszniku - złe połączenia się grzeją.
Dotknięcie sprawdzające - gdzie gorące - w każdym z czterech miejsc.
Uwaga - ostrożnie bo można się przypiec.
Gorące połączenie - słaby kontakt.Rozkręcić ,zdjąć i oczyścić styk.Skręcić ponownie.
Wskazane było by użycie smaru miedziowego w tych miejscach.
Tyle na początek...
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...