Prędkościomierz padł.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Prędkościomierz padł.
Mam taki problem.
Otóż jadąc ok.70 km/h w pewnym momencie wskazówka prędkościomierza skoczyła na max. 260 km/h.I tak leży.Linka ok,przebieg oraz MFA działają poprawnie.
Dziś wziąłem zegary,rozkręciłem i okazało się,że wyskoczyła sprężynka wskazówki
Jest na to jakaś rada,żeby ją założyć z powrotem (nie ułamać tego bolca) i naprawić?
Proszę o sugestie.
Pozdrawiam
Otóż jadąc ok.70 km/h w pewnym momencie wskazówka prędkościomierza skoczyła na max. 260 km/h.I tak leży.Linka ok,przebieg oraz MFA działają poprawnie.
Dziś wziąłem zegary,rozkręciłem i okazało się,że wyskoczyła sprężynka wskazówki
Jest na to jakaś rada,żeby ją założyć z powrotem (nie ułamać tego bolca) i naprawić?
Proszę o sugestie.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt cze 12, 2009 17:06 przez Majew, łącznie zmieniany 2 razy.
najłatwiej ...ale wolałbym tego uniknąć..Ciężko znaleźć 260-tki do 16-tki i jeszcze w dobrej cenie.Jeśli już to są całe zegary i nie takie tanie.bongo pisze:Kup nowy prędkościomierz,kosztuje grosze..
właśnie o to mi chodzi.Tylko,że ta kulka przytrzymująca to spiralkę jakby się schowała do środka.pnowak2 pisze:jezeli chodzi o ta sprezyne spiralna na wskazowce to ja normalnie mozna zalozyc
Ten bolec ze sprężynka się wyciąga-w celu wyjęcia całego plastyku z licznikiem kilometrów-czy jest on na stałe?
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: