Zamarzająca Odma w POLO 1.3 !!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Goofol
- Ma gadane
- Kontakt:
Zamarzająca Odma w POLO 1.3 !!!
W pracy poruszam sie polowka i niestety stoi pod chmurka. Wystarczy troche mrozu i zamarza mi odma (przewod gumowy idacy od filtra powietrza do silnika na ktorym umieszczony jest taki jakby zbiorniczek plastikowy). Mam pytanie nie wiecie jak temu zapobiec? powiem szczerze ze zbiera sie tam woda (nie wiem skad) i zamarza! przed odpaleniem po nocy musze najpierw odmrozic odme bo inaczej puszcza mi zimeringi i olej pojdzie na asfalt co mialo miejsce juz 2 razy Nie wiem czy zdjecie tego jest dobrym rozwiazaniem bo po cos to jednak tam niemcy umiescili! podpowiem ze mechanicy mowia ze to typowe w polowkach i Ze nie znaja sposobu na unikniecie takiej sytuacji!! Z gory dziekuje za pomoc! a i moze ktos wie jak to w golfie 3 rozwiazane?? pzdr dzieki
Goofolowi gratulujemy Golfa!!!
odma
ta odma to jest chyba przekleństwo wszyskich samochodów marki golf które posiadają właśnie odme dzisiaj jadąc z pracy też mi wywalił olej powodzenia dla wszyskich którzy posiadają ten typ silnika . poza tym gdzieś kiedyś wyczytałem że dobrze odme wyczyścić przed zimą
- Goofol
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: odma
czyscilem zero skutku.....Mariovw pisze:ta odma to jest chyba przekleństwo wszyskich samochodów marki golf które posiadają właśnie odme dzisiaj jadąc z pracy też mi wywalił olej powodzenia dla wszyskich którzy posiadają ten typ silnika . poza tym gdzieś kiedyś wyczytałem że dobrze odme wyczyścić przed zimą
Goofolowi gratulujemy Golfa!!!