Napinacz
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
jest z tyłu bloku do którego jest łatwy dostęp jest jeszcze drugi na dole do którego jest juz trudniej sie dostać dokładnie chodzi mi o to ze rozrząd był wymieniany jakieś 50 tyś km temu i ostatnio łańcuch troche słychać przy obrotach od 800 do 1500 coś w tych granicach Myślisz ze to moze być wina napinacza?
PS rozrząd cały nowy
PS rozrząd cały nowy
Ostatnio zmieniony czw cze 11, 2009 13:38 przez Gonzo_in_VW, łącznie zmieniany 2 razy.
dolnego napinacza nie wymienisz bez zdejmowania skrzyni a gorny to raczej na 100% nie da sie sprawdzic, ja z miesiac temu wymieniałem cały rozrząd, a górne napinacze występują dwa rodzaje, ja miałęm ten mniej spotykany i dostępny tylkko oryginał vw miałem, kosztował cos koło 240pln
Dej mu Sywek!! EE ni ma czym...
Tjunink musi byc!!!!
aaaale urwał!!!! musialo cos byc!!
Tjunink musi byc!!!!
aaaale urwał!!!! musialo cos byc!!
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Te dwa rodzaje to różnią się tylko tym, że masz prowadzenie pod ślizg podwójnego łańcucha bądź tego prowadzenia nie ma. Ten z prowadzeniem jest rozbieralny, a ten drugi chyba nie bo go nie mogłem rozłożyć. Dolny napinacz nie jest hydro Znajomy miał te objawy co ty masz i hydro napinacz był walnięty. Zmienił na nowy i stukot od 800rpm do 1500rpm ustał.
-
- Nowicjusz
Mam nadzieje ze przy ostatniej wymiany napinacza i lancucha tesz Pompe Olejawa wymieniles, bo jak nie, to moze byc tak ze ventylek w pompie sie zawiesil i masz dalej za duze cisnienie oleju z powodu kturego napinacz hydrauliczny jest za mocna napiety a to znowu powoduje ze sie za szybko sciera.
Tutaj w nimeczech duzo ludzi zakladaja nowa pompe olejowa + nowy lancuch ale dalej ta stara wersja lancucha ktury jest podwujny + nowy napinacz ale z nowego systemu lancucha, ktury jest normalny (System SIMPLEX nie DUPLEX) , ten nowy system napinacza funkcjonuje bez problemu na starym systemem lancucha, a ten nowy system napinacza nie napina tylko hydraulicznie ale ma tesz sprezyna ktura od razu napina lancuch zanim pompa olejowa podaje odpowiednie cisnienie oleju do napiecia napinacza.
Pozdrawiam
Adam
Tutaj w nimeczech duzo ludzi zakladaja nowa pompe olejowa + nowy lancuch ale dalej ta stara wersja lancucha ktury jest podwujny + nowy napinacz ale z nowego systemu lancucha, ktury jest normalny (System SIMPLEX nie DUPLEX) , ten nowy system napinacza funkcjonuje bez problemu na starym systemem lancucha, a ten nowy system napinacza nie napina tylko hydraulicznie ale ma tesz sprezyna ktura od razu napina lancuch zanim pompa olejowa podaje odpowiednie cisnienie oleju do napiecia napinacza.
Pozdrawiam
Adam
-
- Mały gagatek
- Kontakt: