rezerwuar podciśnienia w uk. gaźnikowym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
rezerwuar podciśnienia w uk. gaźnikowym
taką zieloną kulę można czasem znaleść pod maską. Myślałem, ze to dotyczy małolitrażowych silników, tymczasem w audi 1.8 zasilanym pierburgiem też to jest.
Może ktoś mnie uświadomić jaki wpływ ma na pracę gaźnika?
Może ktoś mnie uświadomić jaki wpływ ma na pracę gaźnika?
http://rowers.pl
Witam
Wydaje mi sie, że u mnie podciśnienia nie ma tam nigdy. Nie pozwala na to zawór zwrotny, który jest przy rurce która idzie do serwa. Tzn na "lini" rurka(serwa) zawór, trójnik(z odejściem do mieszka pull down) zasobnik podciśnienia(właśnie ta kula). W którą strone powinien ten zawór przepuszczać?
[ Dodano: Pon Sty 30, 2006 13:19 ]
misiek10111 o ile pamiętam z Twoich fotek, masz ten zawór między zasobnikiem a trójnikiem
Wydaje mi sie, że u mnie podciśnienia nie ma tam nigdy. Nie pozwala na to zawór zwrotny, który jest przy rurce która idzie do serwa. Tzn na "lini" rurka(serwa) zawór, trójnik(z odejściem do mieszka pull down) zasobnik podciśnienia(właśnie ta kula). W którą strone powinien ten zawór przepuszczać?
[ Dodano: Pon Sty 30, 2006 13:19 ]
misiek10111 o ile pamiętam z Twoich fotek, masz ten zawór między zasobnikiem a trójnikiem
te na których widać np. zbiorniczek płynu hamulcowego (zdjęcie dużego formatu), i zdjęcie z hasłem "tu bybijasz"
[ Dodano: Pon Sty 30, 2006 13:59 ]
wybijasz miało być...... chodzi o pull down
[ Dodano: Pon Sty 30, 2006 14:02 ]
chwilka .... zrobie fotki ... i prześle
[ Dodano: Pon Sty 30, 2006 14:12 ]
poszły....
[ Dodano: Pon Sty 30, 2006 13:59 ]
wybijasz miało być...... chodzi o pull down
[ Dodano: Pon Sty 30, 2006 14:02 ]
chwilka .... zrobie fotki ... i prześle
[ Dodano: Pon Sty 30, 2006 14:12 ]
poszły....
tak bo jak Ci wszystkie machanizmy w gażniku (typu ssanie, 3 połozenioey regulator nie wrócą na swojae położenie to tak jak by gażnik by był ustawiony jak by było np: ciepło - czyli ssania brak)ale z tego co widziałem na foto od Ciebie to ty masz chyba ten od kuli odwrotnie założony(patrz kolorystyka biało-czarna)Czyli ma wpływ na pracę tuż po rozruchu?
...