szmalec pod korkiem wlewu oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
szmalec pod korkiem wlewu oleju
witam
mam pytanko czy ktoś wie z czego bierze się ten nalot wygląda jak szmalec jest pod korkiem wleu oleju do silnika i troche w plastikowej obubowie filtra powietrza tam dochodzi taka rurka od pokrywy zaworów .
czy dobrze przypuszczam że wlewa mi się do oleju płyn z chłodnicy
co to jest ijak to naprawić pozdrawiam mk2 1.6
mam pytanko czy ktoś wie z czego bierze się ten nalot wygląda jak szmalec jest pod korkiem wleu oleju do silnika i troche w plastikowej obubowie filtra powietrza tam dochodzi taka rurka od pokrywy zaworów .
czy dobrze przypuszczam że wlewa mi się do oleju płyn z chłodnicy
co to jest ijak to naprawić pozdrawiam mk2 1.6
Dodam tylko co było u mnie: jak sypnęła uszczelka pod głowicą, to "smalcu" była warstwa na korku i pod pokrywą ok. 0,5 cm i był słodki w smaku (pfeee, paskudztwo) i koloru kremowo-brązowego, z "oczkami" płynu chłodniczego.
Po wymianie jest go tylko ciutkę, jest bez smaku (lekko gorzki od oleju) i biały, i to jest faktycznie od pary wodnej, która przy stygnięciu silnika skrapla się od wewnątrz silnika.
Po wymianie jest go tylko ciutkę, jest bez smaku (lekko gorzki od oleju) i biały, i to jest faktycznie od pary wodnej, która przy stygnięciu silnika skrapla się od wewnątrz silnika.
MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!
Metoda niesmaczna, ale skuteczna w wątpliwych przypadkach - moi znajomi mechaniorzy stwierdzili, że z uszczelką jest ok, ale to były właśnie początki jej definitywnego końca.Kosior pisze:smakosz smakoszem ale dobra metoda na zdjagnozowanie.TYlko ile tego trzeba zerzreć aby pocuć) Opcja szukaj co prawda się kłania ale nowicjuszą musicie to wybaczyć. Nie ma co się przejmować tym masełkiem.
I tego się nie je (nie połyka), wystarczy odrobiną na paluchu dotknąć języka, i już wiadomo, a język wytrzeć czystą chusteczką i wypłukać usta ciepłą herbatką, bo trampek w gębie zostaje

MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!