Problem z ESP - czujnik G85
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bartek1351
- Ma gadane
- Kontakt:
Problem z ESP - czujnik G85
problem rozwiazany, mozna usunac
Ostatnio zmieniony śr lis 18, 2009 08:56 przez bartek1351, łącznie zmieniany 1 raz.
153KM/328Nm
GOLF MK7 1.6TDI CLHA+
GOLF MK7 1.6TDI CLHA+
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Z tego co wiem kierownica jest chyba na taśmie i nie da sie obkręcić jej o tyle stopni i dalej z niej korzystać. Nie wiem dokładnie o co ci chodzi?
A wyminiałeś sam czujnik?
A wyminiałeś sam czujnik?
Ostatnio zmieniony czw cze 11, 2009 09:22 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.
- bartek1351
- Ma gadane
- Kontakt:
Mozesz cos wiecej napisac co i jak mam zrobic To zaraz polece do auta i spróbujęOli pisze:sam sobie odpowiedziałeś, pewnie kiera założona na "pałę" a taśma ma swoje miejsce powinna być na środku w okienku. Teraz jak się nie mylę, skręcić do końca i 2.5 obrotu odwinąć i dopiero wtedy adaptacjabartek1351 pisze:byla zdejmowana kierownica do obszycia
153KM/328Nm
GOLF MK7 1.6TDI CLHA+
GOLF MK7 1.6TDI CLHA+
Ja zrobilem to tak:
Ustawic kola na wprost.odkrecic kolumne kierownicza od maglownicy (laczenie przy pedalach) i wtedy krec kierownica delikatnie pierw w lewo az uslyszysz jak tasma chyba badz jakas wiazka kabli sie naciaga powinno to byc po jakis 1,5-2,5 obrota(dokladnie nie pamietam) nastepnie krec w druga strone i zliczaj obroty kierownicy,zliczone obroty dziel na 2 i tam ustaw srodek. jak bedzie kierownica krzywo w stosunku do jazdy na wprost to wtedy ustawienie dokladniejsze juz na samej kierownicy.pozniej adaptacja ustawic auto na wprost (aby moglo przejechac bez skretu jakies 50-100m)odpalic auto skrecic kierownica do oporu w lewo pozniej do oporu w prawo nastepnie kola na wprost i jechac tak ok 50-100m do 20km/h,zatrzymac sie i zgasic auto.Ja probowalem z 2-3 razy bo nie dawalo rezultatow esp sie palilo non-stop. po odpaleniu auta za jakies 3 h wszystko bylo juz gitaresku.
Mi to pomoglo,moze to nie profesjonalne rozwiazanie ale pomoglo.spruboj.
powodzenia.
[ Dodano: 11 Cze 2009 11:46 ]
no chyba ze nic nie bylo robione z ukladem kierowniczym ,blad wyskoczyl z nienacka wtedy probuj ino adoptowac.,moze ktorys z czujnikow sie zabrudzil albo padl. albo wiazka za wylacznikiem esp sie odpiela.
Ustawic kola na wprost.odkrecic kolumne kierownicza od maglownicy (laczenie przy pedalach) i wtedy krec kierownica delikatnie pierw w lewo az uslyszysz jak tasma chyba badz jakas wiazka kabli sie naciaga powinno to byc po jakis 1,5-2,5 obrota(dokladnie nie pamietam) nastepnie krec w druga strone i zliczaj obroty kierownicy,zliczone obroty dziel na 2 i tam ustaw srodek. jak bedzie kierownica krzywo w stosunku do jazdy na wprost to wtedy ustawienie dokladniejsze juz na samej kierownicy.pozniej adaptacja ustawic auto na wprost (aby moglo przejechac bez skretu jakies 50-100m)odpalic auto skrecic kierownica do oporu w lewo pozniej do oporu w prawo nastepnie kola na wprost i jechac tak ok 50-100m do 20km/h,zatrzymac sie i zgasic auto.Ja probowalem z 2-3 razy bo nie dawalo rezultatow esp sie palilo non-stop. po odpaleniu auta za jakies 3 h wszystko bylo juz gitaresku.
Mi to pomoglo,moze to nie profesjonalne rozwiazanie ale pomoglo.spruboj.
powodzenia.
[ Dodano: 11 Cze 2009 11:46 ]
no chyba ze nic nie bylo robione z ukladem kierowniczym ,blad wyskoczyl z nienacka wtedy probuj ino adoptowac.,moze ktorys z czujnikow sie zabrudzil albo padl. albo wiazka za wylacznikiem esp sie odpiela.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Masz.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=211240
Adaptacja czujnika skrętu kierownicy
http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/s ... angle.html
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=211240
Adaptacja czujnika skrętu kierownicy
http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/s ... angle.html
Ostatnio zmieniony czw cze 11, 2009 14:13 przez roman58, łącznie zmieniany 1 raz.