Nie załącza się wentylator od chłodnicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie załącza się wentylator od chłodnicy
Witam.
Mój problem polega na tym, że jak jest już wysoka temperatura w chłodnicy to nie załącza mi się wentylator ;/ Szczerze, to nie znam się na elektryce i nie wiem co może być grane... Sprawdziłem wentylator na krótko, czyli podłączyłem bezpośrednio do akumulatora i ruszył, więc jest na 100 % sprawny. Sprawdzałem wszystkie bezpieczniki w skrzynce i żaden nie jest przepalony.
Pomóżcie !!
Mój problem polega na tym, że jak jest już wysoka temperatura w chłodnicy to nie załącza mi się wentylator ;/ Szczerze, to nie znam się na elektryce i nie wiem co może być grane... Sprawdziłem wentylator na krótko, czyli podłączyłem bezpośrednio do akumulatora i ruszył, więc jest na 100 % sprawny. Sprawdzałem wszystkie bezpieczniki w skrzynce i żaden nie jest przepalony.
Pomóżcie !!
Ostatnio zmieniony śr cze 10, 2009 16:02 przez Lysy., łącznie zmieniany 1 raz.
Prace nad modyfikacją Mk II: 20,5%
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=217040
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=217040
kontrolka informuje Cie tylko o temperaturze , do kontrolki jest podłączony czujnik , ale wentylator jest uruchamiany przez termowyłącznik
[ Dodano: 10 Cze 2009 16:14 ]
jest wkręcony do chłodnicy z lewej strony mniej więcej na środku lewej plastikowej strony chłodnicy
dochodzi tam wtyczka z trzema kabelkami
[ Dodano: 10 Cze 2009 16:16 ]
kabel czerwony , czerwono - czarny i czerwono - biały
jest wkręcony do chłodnicy z lewej strony mniej więcej na środku lewej plastikowej strony chłodnicy
dochodzi tam wtyczka z trzema kabelkami
[ Dodano: 10 Cze 2009 16:16 ]
kabel czerwony , czerwono - czarny i czerwono - biały
jak wymienisz wyłącznik i zalejesz silnik płynem , to włącz go i zobacz jak gorące robią się węże , najpierw gorący ma się zrobić górny od chłodnicy a po jakimś czasie dolny ma zacząć się tak samo robić gorący , jeśli na zegarze będziesz miał już dobrą temperature , a dolny wąż dalej będzie chłodny , to uszkodzony może być tak samo termostat i nie puści gorąca na chłodnice , wtedy termowyłącznik tak samo nie włączy wiatraka