[ Dodano: 10 Cze 2009 15:34 ]
dokładnie jak kolega napisał dopowiada on za włącznie sie wentylatora na wolnych obrotów czy też dóżychdziejo pisze:on odpowiedzialny jest za prawidłowa pracę wentylatora chłodnicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dokładnie jak kolega napisał dopowiada on za włącznie sie wentylatora na wolnych obrotów czy też dóżychdziejo pisze:on odpowiedzialny jest za prawidłowa pracę wentylatora chłodnicy
- omomierz pokazuje rezystancję silnika, która jest dość mała, a więc np. brzęczyk w mierniku będzie piszczał, ale to normalne. Odłącz wtyczkę od czyjnika w chłodnicy i zewrzyj piny ze soba - już nie pamiętam, jakie tam są kolory przewodów, ale popróbuj, zwarcia tam nie zrobisz. Wentylator ma się załączyć - za wonym i szybkim biegu.kogan77 pisze:Odłączyłem kostkę silnika wentylatora i podałem napięcie z aku na silnik "po kolorach" okablowania na kostce, czyli 1 blaszka (-), następne (+) , czyli bieg wolny i szybki osobno - nie działa, ale mogłem nieumiejętnie podłączyć napięcie. Omomierz wskazuje przejście pomiędzy wszystkimi stykami silnika (nie wiem, co mam o tym myśleć).
Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 341 gości