WItam wszystkich
Niedawno znajomy zakupil sobie Focusa 1.8 TDCi 86KW na common railu
Dlugo sie nie pocieszyl, bo dzis podczas jazdy w miescie nagle zaczela mu mrygac kontrolka swiec zarowych, po czym caly silnik stracil moc i po chwili zgasl calkowicie. Przy okazji wylaczylo sie wspomaganie (ale to chyba zwiazane z tym, ze silnik przestal pracowac).
Samochodu nie dalo sie juz odpalic. Niby rozrusznik zaskakiwal, jakby tloki sie ruszyly, po czym z silnika szly jakby dwa piknięcia i wszsytko padalo (oprocz rozrusznika, ktory mogl sobie dalej jeczec)
Czy mozecie cos doradzic ? Dodam, ze niecaly tydzien temu, byl wymieniany rozrzad. Czy moglo miec to wplyw ? Czy zostal nieprawidlowo ustawiony ? A moze gosc nie ustawil konta wtrysku czy cos ?
Bede wdzieczny za wszelka pomoc. Pozdro
Focus zgasl podczas jazdy i nie da sie odpalic
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Focus zgasl podczas jazdy i nie da sie odpalic
The quality of the car depends on how good the driver manipulates it
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
witam, ostatnio wymieniałem w Peugeocie 307 rozrząd tez na comonrailu i gościowi po miesiącu zatrzymało się auto w mieście objawy podobne ale okazało się, że padł bezpiecznik
może warto tam zajrzeć 

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
Chyba bym go zabil...
Musialem go holowac przez pol trojmiasta, przy sporym ruchu i ogolnie nadenerwowalem sie jak diabili. Pajac ma przyciemniane szyby i trojkata w ogole nie bylo widac, a nie mielismy czym go przyczepic do bagaznika... zenada. Ale mowil, ze sprawdzil bezpiczniki.
Ewentualnie jakies inne pomysly ?
Musialem go holowac przez pol trojmiasta, przy sporym ruchu i ogolnie nadenerwowalem sie jak diabili. Pajac ma przyciemniane szyby i trojkata w ogole nie bylo widac, a nie mielismy czym go przyczepic do bagaznika... zenada. Ale mowil, ze sprawdzil bezpiczniki.
Ewentualnie jakies inne pomysly ?

The quality of the car depends on how good the driver manipulates it
Proszę bardzo:Demoniq pisze:Ewentualnie jakies inne pomysly ?
- pękł korbowód
- pękł pasek
- pisać dalej ???
Zdejmij obudowę rozrządu i sprawdź czy wszystko jest na miejscu, następnie wypadałoby sprawdzić ustawienie znaków - może przeskoczył. Jeżeli wszystko jest OK no to coś układ zasilania paliwem zastrajkował...
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128