Drugi filtr paliwa z diesla w benzynie pod pudlem filtra O2!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
CLAU
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Drugi filtr paliwa z diesla w benzynie pod pudlem filtra O2!

Post autor: CLAU » sob cze 06, 2009 20:50

Potrzebuje pomocy bo juz zglupialem. Mam silnik 1.6 ABU. Dzisiaj wyciagnalem pudlo filtra powietrza aby je obejrzec bo chcialem przerobic dolot zimnego powietrza. Wyciagam pudlo, patrze, a tam takie cos siedzi w ori opaskach, mocowaniu itd:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wlaczam Etke, ogladam strone z filtrem powietrza, daje dokument wczesniej, mam obrazek:

Obrazek

Wklejam numer czesci tego filtra, katalog Fota no i sa filtry, Boscha, Manna, Filtrona, jest Kager - patrze gdzie jest sosowany: tylko autoa z silnikiem Diesla.

Gadam z kolega, on ma silnik AAM, zrobil zdjecie przed chwila komory silnika a dokladnie filtra powietrza i tez ma te same przewody ktore ida do tego filtra wiec na 99% ma ten filtr.

Oto foto, dwa zolte przewody:

Obrazek

O co ku.wa chodzi ?

PS.

Od czego ta niebieska wtyczka ?
Ostatnio zmieniony sob cze 06, 2009 20:52 przez CLAU, łącznie zmieniany 1 raz.

GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D

[color=red][size=150][b]SPRZEDAM[/b]:
Oryginalna lewa przednia szyba + uszczelka szyby + korbotronic lewy![/size][/color]

Awatar użytkownika
jawirax
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jawirax » sob cze 06, 2009 20:54

Wlasnie ja jestem tym kolegą :okej: i dołaczam sie do pytania , bo ja juz wymienilem jedne filtr paliwa ten koło baku przepływowy , ale nie słyszałem nic o drugim filtrze pod pokrywa filtra powietrza. O co chodzi ? ludziska ?

Ps: to mokre koło weżów jak by co to nie zadne paliwo , tylko fotke robielm przed chwilą jak padał deszcz i z maski sciekała woda.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob cze 06, 2009 21:03

Pewien być nie mogę ale podejrzewam jakieś nieporozumienie. Daj fotkę tego co masz w aucie to popatrzymy, tam w benzynowcach jest filtr z węglem aktywnym

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
CLAU
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: CLAU » sob cze 06, 2009 21:05

Paweł Marek pisze:Pewien być nie mogę ale podejrzewam jakieś nieporozumienie. Daj fotkę tego co masz w aucie to popatrzymy, tam w benzynowcach jest filtr z węglem aktywnym
Fotki nie dam, bo nie mam jak, ale dzisiaj rozbieralem, siedzi pod pudlem taki sam jak na zdjeciach, dochodza do niego od przepustnicy dwa zolto-przezroczyste wezyki. Po poludniu w niedziele powinno sie udac cyknac foto.

Oryginalna lewa przednia szyba + uszczelka szyby + korbotronic lewy![/size][/color]

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » sob cze 06, 2009 21:28

Moim zdaniem to jest też nieporozumienie - filtr węglowy wyglada podobnie, też do niego dochodzą dwa wężyki i jest właśnie pod puszką filtra powietrza.

Awatar użytkownika
CLAU
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: CLAU » sob cze 06, 2009 21:29

To dajcie jakis numer tego weglowego aby kupic i wymienic.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob cze 06, 2009 21:38

ale jego się nie zmienia zrozum.
http://allegro.pl/search.php?string=fil ... onal_rec=0 nie prościej wpisać na allegro i obejrzeć? Węglowy ma otwór niezaślepiony od dołu

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
CLAU
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: CLAU » sob cze 06, 2009 22:52

Paweł Marek pisze:ale jego się nie zmienia zrozum.
http://allegro.pl/search.php?string=fil ... onal_rec=0 nie prościej wpisać na allegro i obejrzeć? Węglowy ma otwór niezaślepiony od dołu
No w sumie masz racje, prosciej obejrzec - w koncu parkuje w duzym pokoju i mam go na wyciagniecie reki.

Temat do zamkniecia, juz wszystko jasne.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”