witam mam problem zrobilem SWAPa KRki do trabanta i podlaczylem elektryke zeby uruchomic silnik i lipa nie wiem gdzie wychodza kable z puszki bezpiecznikow do stacyji chodzi mi o to zeby ktos podal mi z ktorej kostki ktory pin wychodzi do stacyjki bo sam jakos tego nie moge rozszyfrowac
to jest moja skrzynka bezpiecznikow
problem ze znalezieniem kabli od stacyjki 1.8 16v KR POMOCY!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Zasilanie stacyjki z pola "P" - obojętnie który pin, choć w oryginale to jest tak, ze tam sa dwa większe piny - jeden idze do aku, drugi właśnie do stacyjki.
B8 - sterowanie rozrusznikiem, A8 - zapłon, B10 - linia X (ale w oryginale ten przewód idze do włacznika świateł, i tam połączony jest z kabelkiem idacym własnie do tego pinu. W ori stacyjce VW jest jeszcze styk P służacy do zasilania swiateł postojowych po włączeniu któregoś z kierunku i wyłączeniu zapłonu - ten przewód idze do manetki kierunków.
B8 - sterowanie rozrusznikiem, A8 - zapłon, B10 - linia X (ale w oryginale ten przewód idze do włacznika świateł, i tam połączony jest z kabelkiem idacym własnie do tego pinu. W ori stacyjce VW jest jeszcze styk P służacy do zasilania swiateł postojowych po włączeniu któregoś z kierunku i wyłączeniu zapłonu - ten przewód idze do manetki kierunków.