Nieszczelność w pneumatycznym centralnym zamku

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Cordoba
Mały gagatek
Mały gagatek

Nieszczelność w pneumatycznym centralnym zamku

Post autor: Cordoba » sob cze 06, 2009 08:00

Nie działa centralny zamek, tzn. nie zamyka drzwi. Pompka pompuje wiec wyglada na to ze jest gdzies nieszczelność. Miałem juz taki przypadek, ale wtedy słyszałem gdzie ucieka powietrze (rozłączył sie trójnik), teraz nie słychać gdzie ucieka powietrze. Proszę o rade czy jest jakis sposób na odnalezienie miejsca w którym jest nieszczelność? Jakieś typowe miejsca w który powstaje nieszczelnosc? U mnie te rurki idą w wiązce przewodów, solidnie zaizolowane, i trudny mam do nich dostęp.

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » sob cze 06, 2009 08:14

Musisz sie dostawać do wszystkich gumowych złączek, po kolei, wyjmować przewody od strony pompki i zatykać je palcem sprawdzająć, czy pompka wyłączy się. Trójniki są w dolnej części słupków drzwiowych, po prawej i lewej stronie bagażnika.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob cze 06, 2009 08:15

najczęściej w przelotkach do drzwi. Leć po kolei, najpierw zdejm wężyk od samej pompki uruchom ją zatkaj wylot palcem i ma się zaraz wyłączyć. Potem jest trojnik pod oparciem kanapy itd, nie zapomnij o wlewie

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
bacik
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Re: Nieszczelność w pneumatycznym centralnym zamku

Post autor: bacik » sob cze 06, 2009 08:21

Cordoba pisze:Nie działa centralny zamek, tzn. nie zamyka drzwi. Pompka pompuje wiec wyglada na to ze jest gdzies nieszczelność. Miałem juz taki przypadek, ale wtedy słyszałem gdzie ucieka powietrze (rozłączył sie trójnik), teraz nie słychać gdzie ucieka powietrze. Proszę o rade czy jest jakis sposób na odnalezienie miejsca w którym jest nieszczelność? Jakieś typowe miejsca w który powstaje nieszczelnosc? U mnie te rurki idą w wiązce przewodów, solidnie zaizolowane, i trudny mam do nich dostęp.

Jak byś miał gdzies przewód uszkodzony lub lacze to mam sporo takich przewodów oraz złączek

Cordoba
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Cordoba » sob cze 06, 2009 09:01

gdzie sa te przelotki od drzwi?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob cze 06, 2009 09:08

na przedniej krawędzi drzwi, takie gumy z kablami i wężykiem do centrala

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Cordoba
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Cordoba » sob cze 06, 2009 11:53

Dziękuję wszystkim za pomoc. Znalazłem przyczynę. Rozłączył się przewód w przelotce do drzwi :) Paweł Marek punkcik dla Ciebie, stonefree dla Ciebie też :pub:
Ostatnio zmieniony sob cze 06, 2009 11:55 przez Cordoba, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » sob cze 06, 2009 17:46

Thx.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”