Linka prędkościomierza i hałas z licznika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
pnowak2
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Linka prędkościomierza i hałas z licznika

Post autor: pnowak2 » czw cze 04, 2009 21:39

Witam,

Naprawilem dzisiaj licznik, poniewaz nie zliczal mi kilometrow, naprawa sie udala.
Nastepnie podlaczylem licznik, tj. wtyczki elektryki oraz linke predkosciomierza.

Podczas jazdy probnej strasznie halasowal od linki, takie wycie rotacyjne.

W zwiazku z tym pytanie:

1. Co moze byc przyczyna
2. Czy dobrze wlozylem linke, bo w sumie nic nie kliknelo po prostu sie wsunela, tak samo mozna ja wysunac nie sciskajac specjalnie uchwytu u jej konca

Po wyjeciu linki z licznika halas ustepuje
Po poruszaniu nia, halas zmniejsza sie badz zwieksza, ale w najcichszej opcji i tak slychac szumienie czego wczesniej kompletnie nie bylo.

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » pt cze 05, 2009 22:23

Podłączając linke do licznika powinno być klikniecie - co prawda nie słychać, go, ale czuć ręką, jak się podłacza tą linke. Po poprawnym założeniu nie da sie odłaczyć linki od licznika ciągnąc za nią - trzeba nacisnać z boku takie zaczepy. Ale nawet jak linka jest poprawnie wpieta to i tak czasami hałasuje - ja do swojej dałem smaru - w tą końcówke przy liczniku - potem jeszcze troche hałasowała i przestała.

Awatar użytkownika
palel36
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: palel36 » pt cze 05, 2009 22:31

u mnie chałasowało w zimię *- 15 i to zawszsze w tym samym miejscu na drodze myślałem że to jakieś czary bo przestało jak się ociepliło :crazy:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”