Szarpie na benzynie do 300 tys obrotów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lukaszmacher
Mały gagatek
Mały gagatek

Szarpie na benzynie do 300 tys obrotów

Post autor: lukaszmacher » pt cze 05, 2009 13:09

Witam!!
Niemoge sobie poradzic z moim vw corrado 1.8 16v,wtrysk mechaniczny,mianowicie na gazie chodzi super natomiast przy odpaleniu na benzynie i przygazowaniu do 3000 obrotów auto szarpie i chodzi jakby go zalewało i jakby nie palił na wszystkie,natomiast po przekroczeniu 3000 autko chodzi super,nawet jak sie troche zagrzeje to pózniej chodzi normalnie,najgorzej na zimnym silniku,ktos usunoł sonde lambda i niewiem czy to jest przyczyną????dodatkowo nierówno chodzi na wplnych obrotach na benzynie,czy bez sondy powinien chodzic na benzynie???szukałek kabli do sondy ale niemoge znalesc,mógłby mi ktos pomóc???dodatkowo nie swieci sie kontrolka ładowania ale ładowanie jest ,sprawdzałem kontrolką i niema masy przy tej srubce co idzie z niej kabel do kontrolki,Prosze o pomoc

Awatar użytkownika
CLAU
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: CLAU » pt cze 05, 2009 15:16

Ja tak mialem na samej benzynie. Wymiana kopulki rozdzielacza, palca pomogla. Ewentualnie kable WN.

lukaszmacher
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: lukaszmacher » pt cze 05, 2009 21:38

kopólka ,palec,kable wymienione,ale chciałem spytac czy bez sondy autko powinno chodzic na benzynie????chciałem podpiąc vaga ale są tylko 3 kable pod wpięcie +,-,złącze k,brakuje złącza L i niewiem co sie z tym kablem stało???a odnosnie alternatora to mogą to byc uszkodzone diody???prosze o pomoc

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt cze 05, 2009 21:49

lukaszmacher, już ci pisałem, jest bardzo duże prawdopodobieństwo że padł rozdzialacz paliwa. Typowa usterka dla zagazowanych aut na wtrysku mechanicznym. Było o tym dużo, szukaj na ty forum, na forum mercedesa, dowiedz się wreszcie czy masz KR czy PL z sondą. Jak już kupisz rozdzielacz używany i masz PL to załóż Stop-ke, wszystkop znajdziesz szukajką, Tak jak do tej pory to możesz sobie pół auta zmienić i nic nie poradzisz.
I żadnych lini K czy L nie szukaj, nie znajdziesz.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”