cb jak podłaczyc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
cb jak podłaczyc
witam panowie.postanowilem zrobic sobie wyłącznik do cb radia wyłącznik jest kolyskowy podłączylem go pod zasilanie z radia ale dzis zauwazylem ze mam zakucenia przy odbiorze mimo ze wlacze filtr to zaklucenia pzy odbiorze sa nie takie jak sa przy wylaczonym filtrze ale dalej "pierdzi" i teraz pytanie czy to wina zle podpieteggo radia ewentualnie gdzie powinienem podpiac.
moje radio to uniden 510 xl +antena president ohio
moje radio to uniden 510 xl +antena president ohio
zacznijmy że masz dział http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=70 i tam się pisze a co do twojego problemu to sprawa jest taka że jeśli dobrze zrozumiałem to podpiąłeś zasilanie cb od radia samochodowego i przez takie podłączenie będziesz mieć zakłócenia jedynie jak pociągniesz kabel bezpośrednio o aku to będzie oki

aha a ten bezpiecznik to zaraz przy aku zalozyc czy gdzies w srodku golfera?i jakiej srednicy ten plusik ma byc?chodzi o kabel
Ostatnio zmieniony pt cze 05, 2009 18:03 przez Lolek1333, łącznie zmieniany 1 raz.
ok wiec zrobie przed aku i przed radiem juz mam i bede pewniejszy ze nic sie nie stanie zlegochyba.ale jeszcze pytanie czy zapalniczka nie jest podpieta pod aku bezposrednio jakos?
Ostatnio zmieniony pt cze 05, 2009 18:07 przez Lolek1333, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Lolek1333, Ludzie baredzo często zmieniają właśnie w celu włączania CB zasilanie zapalniczki tak żeny miała plus po zapłonie. Nie odpowiada ci taka opcja?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
no antenke mam zestrojona mam na kanale 1 SWR =1 na kanale 20 SWR= troszke ponad 1 a na 40 SWR = 1,1 mase chyba musi lapac dobra bo by mi SWR byl chyba olbrzymi co do zaklocen to nie wiem co moze robic mam gaz sekwencyjny wiec pompka paliwowa odpada chyba z pompka od spryskiwaczy nie patrzylem szczerze wiem ze rozrusznik mi zakloca