Mrugająca kontrolka......?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mrugająca kontrolka......?
Po odpaleniu mojego Dieselka dwa albo trzy razy mrugnie mi kontrolka od oleju. Autko zapali od razu nawet przy -15 stopni. Myślałem że to tylko na mrozie ale mam autko w garażu i jest to samo. Czego to może dotyczyć? Może ma ktoś też tak albo miał?
Olej 15W/40 ma właśnie temperaturę wyrażnej zmiany gęstości ok. -15 C i to, co wyżej napisane to w całości racja. Gdy silnik nie odpali za pierwszym razem to może się zdarzyć, że lampka ciśnienia w ogóle się nie zaświeci, jakby trzymane było ciśnienie - to właśnie gęsty olej. Nalać 10W lub 5W - nie wiem czy warto?
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
mam silnik 1.9td filtr oleju austryjacki i dokładnie taki sam objaw, podobno to sprawa czujników ciśnienia oleju a dokładnie otworu w czujniku który jest mały i olej potrzebuje czasu na uzyskanie ciśnienia w czujniku.kupiłem golfa przejechałem 30000km miga przy odpaleniu 2-3razy i nic się nie dzieje.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Jestes pewny ze to oryginal? Bo jak dzwonilem do ASO to chcieli cos kolo 40zl.. Wiesz na alle tez sprzedaja "oryginaly"
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Kontrolka!!??!!
Taka sytułacja była w moim Mk3, też napisałem na forum o tym ktoś na pisał zmień sobie filtr z filtronu na orginalny, tak też zrobiłem kupiłem w serwisie filtr cena 24. I koniec z problemem kontroli.Pozdro