Ustawienie rozrządu i zapłonu - wykonanie w praktyce

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw cze 04, 2009 21:28

Toć już sto razy pisałem, nie ufajcie znakom na kole zamachowym. Znak na obudowie rozrządu juest w każdym z silników 1.6 i 1.8 z mk2, 1,8 i 2.0 z mk3. Nie wiem jak z silnikami 1,3 z mk2 i 1.4 1.6 z mk3
W nieznanym sobie silniku trzeba najpierw porównać zgodność znaków po stronie rozrządu i na kole zamachowym, inaczej talkich tematów jak ten bedzie jeszcze 100 i każdy co innego napisze bo ma inaczej w silniku
Ostatnio zmieniony czw cze 04, 2009 21:29 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 2 razy.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » czw cze 04, 2009 22:36

tylko widzisz Paweł , takie pytania się rodzą stąd że takie znaki muszą być , ale nie zawsze są , a to z winy tych którzy zakładali nowe sprzęgła i nie zwracali uwagi jak to robią , i bywa tak że w niektórych silnikach nie masz punktu odniesienia do znaku na kole przykręconego do wału , jak nie będziesz miał znaku na obudowie paska rozrządu , i wtedy pozostaje tylko znak na kole zamachowym

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » pt cze 05, 2009 22:07

miś fazi pisze:a tak w ogóle to masz na kole zamachowym fabryczny znak lub punkt ? , bo może masz to samo co było u mnie , znak był przesunięty o 60 stopni
- tak, jak pisałem wcześniej - znak jest ,ael w innym miejscu...
Paweł Marek pisze:Toć już sto razy pisałem, nie ufajcie znakom na kole zamachowym. Znak na obudowie rozrządu juest w każdym z silników 1.6 i 1.8 z mk2, 1,8 i 2.0 z mk3. Nie wiem jak z silnikami 1,3 z mk2 i 1.4 1.6 z mk3
W nieznanym sobie silniku trzeba najpierw porównać zgodność znaków po stronie rozrządu i na kole zamachowym, inaczej talkich tematów jak ten bedzie jeszcze 100 i każdy co innego napisze bo ma inaczej w silniku
- no spoko, teraz do mnie to trafiło :) Tylko obawiam sie, ze zapłon to musze jeszcze raz ustawić - skoro wczesniej ustawiałem na znaku na kole zamachowym. Mam rację? Z drugiej strony dziwię sie, ze on w ogóle chodzi, pali bez problemu itp. a przesuniecie znaku na kole jest dość spore... Jedyne co, to jak się wcisnie gwałtownie gaz do dechy, to czasami się przydławi, ale po chwili ciągnie jak głupi...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”