Silnik pracuje na dwa gary

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

darkjustice
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Silnik pracuje na dwa gary

Post autor: darkjustice » śr cze 03, 2009 21:50

Passat B3 1,8l 75KM(AAM)
Pewien czasu temu pojawił się problem z odpalaniem auta po dłuższym postoju,więc padło na przewody zapłonowe(zostały zaizolowane i na jakiś czas pomogło).Poza tym zauważalne było lekkie falowanie obrotów,drgania. Dzisiaj postanowiłem wymienić przewody no i...kicha :grrr: Po wymianie przewodów silnik nierówno pracuje.Pomyślałem,że pewnie wadliwe te nowe przewody,wiec z powrotem stare i to samo(oczywiście w odpowiedniej kolejności,tak jak mają wychodzić z rozdzielacza do świec).Sprawdziłem świece - wszystkie dają iskre.

Pracuje 3 i 4 cylinder(licząc od rozrządu). Jak wypne przewody z 1 lub 2 cylindra to nie ma zmian w pracy silnika,natomiast jak wypne 3 lub 4 to silnik się dławi i gaśnie.
Przychodzi mi tylko na myśl,że coś się może dziać z wtryskiem paliwa (jest iskra na 1 i 2 garze,ale może brak paliwa??),ale przecież wcześniej było "niby" ok-zbieg okoliczności??
Proszę o Was o pomoc w tej sprawie.
Ostatnio zmieniony śr cze 03, 2009 21:51 przez darkjustice, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » czw cze 04, 2009 10:46

proponuję podmienic kopułke :bigok: moze jest przebicie na 1-2
mam ten sam silnik wiec moze jakas przekładka gdzie mieszkasz w Rybniku ??
Ostatnio zmieniony czw cze 04, 2009 10:47 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw cze 04, 2009 10:58

możeś zamienił 1 i 2 koklejniością, upewnij sie jeszcze raz

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

darkjustice
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: darkjustice » czw cze 04, 2009 18:40

problem został rozwiązany.okazało się,że winne były jednak świece (miały przebicia,robiły zwarcia-zamiast podawać iskry do cylindra-podawały w drugą strone :panna: )
na razie je wyczyściłem->czuć znaczną poprawe.teraz czeka mnie wymiana.
Dzieki za zainteresowanie i pomoc.

cihy_82
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: cihy_82 » czw cze 04, 2009 18:51

Sprawdź kable, świece!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”