Prosba o porade radio- rca
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Prosba o porade radio- rca
witam
wiec tak mam radio kenwooda z 1para rca.... pod który do tej pory miałem podpiety wzmak i tube, przyszła pora na wymiane całego sprzetu i został dokonany wybór
1rca
sub 25cm
wzmacniacz 2k pod sub
s6c pb które wypadałoby podpiac pod wzmaka, wyszukalem w necie, cos takiego
http://allegro.pl/item646180135_konwert ... _gwar.html
Czy ktos juz takie cos podłaczał i czy sie spisało?
nie jestem specjalista w podłaczaniu, wiem ze chce miec dwa wzmaki 2kanałowe, subwoofer, głosniki na przodzie i zeby wszystko jak najlepiej hulało;) jezeli jest jakas opcja podlaczenia to prosze o porade.
myslałem o 1 wzmaku 4kanałowym ale nie zmieni to faktu ze nie stac mnie na porzadny piec który miałby po smostkowaniu dwóch kanałów około 300watt(suba mam o mocy nominalnej 300watt)
wiec tak mam radio kenwooda z 1para rca.... pod który do tej pory miałem podpiety wzmak i tube, przyszła pora na wymiane całego sprzetu i został dokonany wybór
1rca
sub 25cm
wzmacniacz 2k pod sub
s6c pb które wypadałoby podpiac pod wzmaka, wyszukalem w necie, cos takiego
http://allegro.pl/item646180135_konwert ... _gwar.html
Czy ktos juz takie cos podłaczał i czy sie spisało?
nie jestem specjalista w podłaczaniu, wiem ze chce miec dwa wzmaki 2kanałowe, subwoofer, głosniki na przodzie i zeby wszystko jak najlepiej hulało;) jezeli jest jakas opcja podlaczenia to prosze o porade.
myslałem o 1 wzmaku 4kanałowym ale nie zmieni to faktu ze nie stac mnie na porzadny piec który miałby po smostkowaniu dwóch kanałów około 300watt(suba mam o mocy nominalnej 300watt)
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
czerwony_spioch, to wszystko ustawisz sobie na radiu, na wzmacniaczu tylko ewentualnie LPF, gain chyba że wzmacniacz będzie oferował coś więcej. W przypadku rozdzielacza 'Y' nie masz możliwości sterowania przód tył ale pozostałą regulacje nadal posiadasz. Osobiście skłaniał bym Cię do rozdzielacza bo te konwentery to powodują zniekształcenia sygnału, dobre dla kogoś kto nie ma w ogóle wyjścia RCA.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
aha jeszcze jedno... pytanie... moje radyjko ma HPF i LPF zeby wszystko hulało bede musial wyłaczyc te filtry prawda?
Ostatnio zmieniony czw cze 04, 2009 13:12 przez czerwony_spioch, łącznie zmieniany 1 raz.
czerwony_spioch, Jeżeli będziesz chciał zasilać wzmacniacz 4 kanałowy rozdzielając sygnał to nie używasz filtrów w radiu bo wtedy, będzie ci obcinać pasmo na wszystkich głośnikach. Radio ustawiasz na na full bądź normal i ewentualnie na wzmacniaczu na odpowiednich kanałach ustawiasz LPF i HPF i ma być gitara.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
rozumiem ze przekłada to sie a 2wzmaki dwukanałowe, tzn zasada
Ostatnio zmieniony czw cze 04, 2009 14:14 przez czerwony_spioch, łącznie zmieniany 1 raz.