1. Slaba nagrzewnica ? 2. Tylna szyba - obieg powietrza

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Przemo31
Nowicjusz
Nowicjusz

1. Slaba nagrzewnica ? 2. Tylna szyba - obieg powietrza

Post autor: Przemo31 » wt sty 17, 2006 08:06

Witam pierwszy moj problem to male cieplo jakie daje nagrzewnica w moim Golfie. Dla porownania w CC to ogien szedl, gdy sie wlaczylo grzanie na maxa. Czy to wina nagrzewnicy ze tak slabo grzeje ?? A drugi problem ktory pewnie jest powszechny u wszystkich to obieg powietrza z tylu samochodu prowadzacy do czestego zabrudzenia tylnej szyby. Czemu tak dziwnie jest ten obieg, ze jak widze Golfy szczegolnie teraz gdy jest zimno to dym z rury wydechowej wraz z powietrzem praktycznie "wchodzi" na tylna czesc pojazdu i szybe i prowadzacy pzy dodawaniu gazu praktycznie niewiele widzi. U innych marek samochodow nie ma tego efektu. Z czego to wynika ? Czy juz taka uroda Golfow III ? Dzieki za wyjasnienia

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » wt sty 17, 2006 08:13

Może masz zapchaną nagrzewnice bo jako posiadacz fiata wiem, że w golfie grzeje dwa razy lepiej. A to zjawisko z dymem to przy jakiej prędkości??
ps co do nagrzewnicy to sprawdź sobie filtr przeciwpyłkowy czy nie jest zatkany

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

Przemo31
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Przemo31 » wt sty 17, 2006 08:19

Filtr przeciwpylkowy nowy. Jesli chodzi o ten "dym" no to glownie gdy Gofl III jest zimny, jezdzi na ssaniu to zauwazylem taki efekt, ale to nie tlyko w moim ale np. dzis tez widzialem Golf, ktory po prostu klebil kleby dymu za soba przy dodawaniu gazu... nie wiem z czego to moze wynikac: polozenia rury wydechowej .. czy ksztaltu tylnej czesci pojazdu ??

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » wt sty 17, 2006 11:41

Przemo31 pisze:Filtr przeciwpylkowy nowy. Jesli chodzi o ten "dym" no to glownie gdy Gofl III jest zimny, jezdzi na ssaniu to zauwazylem taki efekt, ale to nie tlyko w moim ale np. dzis tez widzialem Golf, ktory po prostu klebil kleby dymu za soba przy dodawaniu gazu... nie wiem z czego to moze wynikac: polozenia rury wydechowej .. czy ksztaltu tylnej czesci pojazdu ??
Zawirowania wynikaja z kształtu tyłu auta, a jeszcze co do ogrzewania to dwie sprawy:
- sam nawiew dobrze Ci działa?
- do sprawdzenia sterowanie ogrzewaniem

Awatar użytkownika
mar_tec
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mar_tec » wt sty 17, 2006 14:26

Adamtd pisze:Zawirowania wynikaja z kształtu tyłu auta, a jeszcze co do ogrzewania to dwie sprawy:
- sam nawiew dobrze Ci działa?
- do sprawdzenia sterowanie ogrzewaniem
Ale jak to sprawdzić? Czy znowu nalezy odkręcić wszystko tak jak do wymiany nagrzewnicy?

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » wt sty 17, 2006 15:17

mar_tec pisze:
Ale jak to sprawdzić? Czy znowu nalezy odkręcić wszystko tak jak do wymiany nagrzewnicy?
hmm no nie wiem jak Ci to powiedzieć aby nie bolało.... według mnie trzeba .... (ale może ktos zna metodę bezinwazyjną)

Awatar użytkownika
GTomek
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: GTomek » wt sty 17, 2006 17:46

zbadaj czy nie masz zapowietrzonego układu chłodzenia a drugie co jak nie pomoże ostateczne wersja przed wyminą nagrzewnicy wymień termostat
a z tą szybą to w HB to jeszcze pikuś ja mam Varianta i tam klapa prawie w pionie jest jak tylko mokro jest najezdni to 2-3 km i już mam całą zasyfioną bo są duże zawirowania za autem

[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/7/vw.gif[/img][/url]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”