1. Slaba nagrzewnica ? 2. Tylna szyba - obieg powietrza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
1. Slaba nagrzewnica ? 2. Tylna szyba - obieg powietrza
Witam pierwszy moj problem to male cieplo jakie daje nagrzewnica w moim Golfie. Dla porownania w CC to ogien szedl, gdy sie wlaczylo grzanie na maxa. Czy to wina nagrzewnicy ze tak slabo grzeje ?? A drugi problem ktory pewnie jest powszechny u wszystkich to obieg powietrza z tylu samochodu prowadzacy do czestego zabrudzenia tylnej szyby. Czemu tak dziwnie jest ten obieg, ze jak widze Golfy szczegolnie teraz gdy jest zimno to dym z rury wydechowej wraz z powietrzem praktycznie "wchodzi" na tylna czesc pojazdu i szybe i prowadzacy pzy dodawaniu gazu praktycznie niewiele widzi. U innych marek samochodow nie ma tego efektu. Z czego to wynika ? Czy juz taka uroda Golfow III ? Dzieki za wyjasnienia
Filtr przeciwpylkowy nowy. Jesli chodzi o ten "dym" no to glownie gdy Gofl III jest zimny, jezdzi na ssaniu to zauwazylem taki efekt, ale to nie tlyko w moim ale np. dzis tez widzialem Golf, ktory po prostu klebil kleby dymu za soba przy dodawaniu gazu... nie wiem z czego to moze wynikac: polozenia rury wydechowej .. czy ksztaltu tylnej czesci pojazdu ??
Zawirowania wynikaja z kształtu tyłu auta, a jeszcze co do ogrzewania to dwie sprawy:Przemo31 pisze:Filtr przeciwpylkowy nowy. Jesli chodzi o ten "dym" no to glownie gdy Gofl III jest zimny, jezdzi na ssaniu to zauwazylem taki efekt, ale to nie tlyko w moim ale np. dzis tez widzialem Golf, ktory po prostu klebil kleby dymu za soba przy dodawaniu gazu... nie wiem z czego to moze wynikac: polozenia rury wydechowej .. czy ksztaltu tylnej czesci pojazdu ??
- sam nawiew dobrze Ci działa?
- do sprawdzenia sterowanie ogrzewaniem
zbadaj czy nie masz zapowietrzonego układu chłodzenia a drugie co jak nie pomoże ostateczne wersja przed wyminą nagrzewnicy wymień termostat
a z tą szybą to w HB to jeszcze pikuś ja mam Varianta i tam klapa prawie w pionie jest jak tylko mokro jest najezdni to 2-3 km i już mam całą zasyfioną bo są duże zawirowania za autem
a z tą szybą to w HB to jeszcze pikuś ja mam Varianta i tam klapa prawie w pionie jest jak tylko mokro jest najezdni to 2-3 km i już mam całą zasyfioną bo są duże zawirowania za autem
[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/7/vw.gif[/img][/url]