Witam;
Jechałem autostradą i nagle zaczęła mi migać (nie swiecić a migać) kontrolka z oleju (z częstotliwością 1 x sekunde. Zatrzymałem sie, zgasiłem silnik, odczekałem minute, zapaliłem silnik i było ok, pojechałem dalej. Po ok godzinie od powrotu do domu, przed kolejnym wyjazdem sprawdziłem poziom oleju (olej+filtry itd wymienione ok 2tys km temu) i na bagnecie znalazłem kawałek plastiku! Kolor mniej wiecej jasny brąz, sraczkowaty - ewidentnie od czegoś odłamany, skruszył mi sie jeszcze w rekach. Obadałem cały bagnet, wszystkie plastikowe elementy przy bagnecie itd, na żadnym nie ma ubytków. Ktoś ma jakiś pomysł, po pierwsze czemu migała kontrolka, po drugie skąd ten plastik?? pozdr
Plastik na bagnecie oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
proponuje zdemontowac miske olejową i sprawdzic czy czegos jeszcze tam nie maKniewniak pisze:po drugie skąd ten plastik??
innej mozliwosci nie widzę skoro cos znalazłes na bagnecie grozi to powaznymi konsekwencjami jezeli się zatka którys z kanałów olejowych
ja bym nie bagatelizwoał tej sprawy
skąd ten plastik ????
trudno pwiedziec moze w bance z olejem cos było ??
jesli chodzi o wnętzre silnika nic takiego nie może występować
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
co do mrugajacej kontrolki to w MK II tez mruga i dodatkowo bzyczek jak cisnienie ojeju przy obrotach powyzej cos 2tys z hakiem nie przekroczy 1.8 bara. moze zdarzylo sie tak ze pozostalosc znalezionego plastiku na chwile przytkala jakis kanal olejowy i wtedy zmniejszylo sie cisnienie przy czujniku?!
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Może być, poza tym jak ktoś grzebał w silniku, to może to byc silikon, takie doszły mnie słuchy. Dzięki za pomoc to allmarcinek84 pisze:co do mrugajacej kontrolki to w MK II tez mruga i dodatkowo bzyczek jak cisnienie ojeju przy obrotach powyzej cos 2tys z hakiem nie przekroczy 1.8 bara. moze zdarzylo sie tak ze pozostalosc znalezionego plastiku na chwile przytkala jakis kanal olejowy i wtedy zmniejszylo sie cisnienie przy czujniku?!
Kolego jezeli miałeś cosik grzebane przy misce to sciągaj ją jak najszybciej!!! mi też kontrolka migała za zakrętach ostrych a pod koniec juz na światłach itp na rozgzanym silniku na pełnym stanie leju, po ściagnięciu miski wyciągłem 2 dziesięcio centymetrowe gluty silikonu ze smoka tak ktoś kiedyś miske złożył.....