Kapie Olej - POMOCY

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ćwikła
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Kapie Olej - POMOCY

Post autor: ćwikła » wt sty 17, 2006 12:18

Dzis zobaczyłem ze mam straszna plame pod auktiem....kapie (a raczej skapuje)w okolicy pompy wspomagania itdp....jest to olej z silnika.....jak otworze mache widac ze zapocone jest gdzie w okolicy paska rozrzadu na dole....co mogło sie stac no i ile mechanior moze za to zaspiewac...czy mozna narazie z tym jezdzic czy jak najszybciej to robic??

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » wt sty 17, 2006 12:24

Masz pewnie wykończony siemering wału i jak umiesz wymienić rozrząd to sam wymienisz i ten siemering. Kosztuje on 12zł. Jak masz zaprowadzić do mechanika to zawoła tyle co za wymiane rozrządu czyli 120zł , bynajmniej tyle biorą mechanicy w mojej okolicy.

Awatar użytkownika
ćwikła
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ćwikła » wt sty 17, 2006 12:34

no niestety rozrzadu jeszcze sam nie potrafie wymienic..aczkolwiek ciagle sie cos nowego ucze...czyli pozostaje mi chyba wizyta u mechanika....nie mam pojecia co robic...czy grozne to czy nie...rano leciało sporo bo kropelka bo kropelce...teraz widze ze juz coraz mniej.....czy jeszcze jakis inne simeringi tam ida...zeby zrobic wsio na glanc.....czy taki za 12zł to jakis z najtanszych czy one po tyle chodzą??

[ Dodano: Wto Sty 17, 2006 11:38 ]
a ja myslałem ze autko zaczeło mi brac olej bo cos go ubywało wiecej niz zawsze...a to widocznie juz pierwsze oznaki tego byly bo koło masowe było zapocone..i okolice pompy takze....taz powiedz mi kolego jeszcze co przy okazji tej wymiany mozna jeszcze zrobic lub na co zwrócic uwage??

ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » wt sty 17, 2006 12:39

Zdecydowanie to wygląda na uszczelniacz wału korbowego, bo z uszczelniacza wałka rozrządu by tak bardzo sie nie polało

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”