Jak sprawdzić ROZRZĄD w mk1 TURBO DIESEL CY ?????????

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

rogra
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Jak sprawdzić ROZRZĄD w mk1 TURBO DIESEL CY ?????????

Post autor: rogra » pn sty 16, 2006 22:10

????????????

greg

Post autor: greg » pn sty 16, 2006 23:13

zdejmujesz osłonę paska rozrządu i przekręcasz pasek - powinno się dać przekręcić 90stopni. Samo ustwienie rozrządu - znak na kole zamachowym i na wałku rozrządu. zawory na 1 cylindrze powinny się wtedy mijać. Nie wiem co chcesz sprawdzić tyle po krótce

rogra
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rogra » wt sty 17, 2006 09:54

chcem sprawdzić czy rozrząd nie jest przestawiony,wiem że muszę ustawić na kole zamachowym punkt a drugi punt gdzie???????i którym kołem obracać

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » wt sty 17, 2006 09:59

Nie zapominajmy panowie, że jest jeszcze pompa wtryskowa na tym samym pasku. Jeden ząbek i po zapłonie.

TOM - K-Jetronic
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: TOM - K-Jetronic » wt sty 17, 2006 13:55

taz pisze:Nie zapominajmy panowie, że jest jeszcze pompa wtryskowa na tym samym pasku. Jeden ząbek i po zapłonie.
Zgadza sie u mnie kiedys jak miałem diesla tak sie stało na pompie. Zapalił ale siły to on nie miał. :otepienie:

Awatar użytkownika
NEMESIS
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: NEMESIS » wt sty 17, 2006 14:14

greg pisze:zdejmujesz osłonę paska rozrządu i przekręcasz pasek - powinno się dać przekręcić 90stopni. Samo ustwienie rozrządu - znak na kole zamachowym i na wałku rozrządu. zawory na 1 cylindrze powinny się wtedy mijać. Nie wiem co chcesz sprawdzić tyle po krótce
Kolego diesel !!!!!! Jaki znak na wałku rozrządu ??? :chytry: ustawiasz wał , zdejmujesz pokrywke zaworów z tyłu wałka wbijasz odpowiednią blokade w nacięcie, tak samo zabezpieczasz pompe wtryskową, kolek odpowiedniej średnicy w koło i powinno być OK !! jak śmigał wcześniej...no dobra ..jeździł... :jezor: ...a teraz się wszystko zgrywa a nie chodzi to zacznij od sprawdzenia filtra paliwa potem pompa wtryskowa, albo filtr powietrza może jest już zabetonowany... :grin: pozdroo

greg

Post autor: greg » wt sty 17, 2006 20:45

[quote="NEobie z tym poradzić. Pomocy!

[ [i:0cf9fabf5f][b:0cf9fabf5f]Dodano[/b:0cf9fabf5f]: Wto Sty 17, 2006 20:31[/i:0cf9fabf5f] ][/size:0cf9fabf5f]
[quote:0cf9fabf5f="regitmc"]Ja mam Basis[/quote:0cf9fabf5f]
ja też mam basis i troszke dodatków i alarm też się znalazł.6ţŽm
7e5df155b0#nadruk na akumulatorku powinien bycžţm
fcf4874417problem„Ja mam dokladnie ten sam problem co kolega.Pisalem o tym juz 2 razy ale nikt mi nie odpowiedzial(niestety)Gosc w warsztacie wczoraj mi powidzial ze to jest wlasnie regulacja gaznika...Byc moze.Ale nie sadze zeby to bylo ssanie,skoro na gazie chodzi dobrze.Wlasnie-jak sie wykreca te podstawowe dysze zeby je przeczyscic.Te bez rozbierania gaznika(w 1,3 jest ich wszystkich 17).Pozdrawiam.rţ’m
5d28f64f6fWpadające sprzegło w MK3 1.6CJak w temacie od niedawna zaczął mi wpadać pedał sprzęgła nie zdarza to się zawsze co któreś tam wduszenie! N

greg

Post autor: greg » śr sty 18, 2006 00:39

pozdro cisnieniowcu !!!!!!!!
cisnienie złapałem bo fakt ale ja mu dodatkowo na gg wytłumaczyłem już wczoraj o jaki znak mi chodzi... wyjaśniam że pisząc prosto chcę aby osoba któa nie maiła nigdy do czynienia z tym znalazła.

Awatar użytkownika
NEMESIS
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: NEMESIS » czw sty 19, 2006 19:43

wyjaśniam że pisząc prosto chcę aby osoba któa nie maiła nigdy do czynienia z tym znalazła.[/quote]

To sie dogadaliśmy...chodziło o to żeby chłopakowi pomóc !! :pub: :grin:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”