Jak sprawdzić ROZRZĄD w mk1 TURBO DIESEL CY ?????????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kolego diesel !!!!!! Jaki znak na wałku rozrządu ??? ustawiasz wał , zdejmujesz pokrywke zaworów z tyłu wałka wbijasz odpowiednią blokade w nacięcie, tak samo zabezpieczasz pompe wtryskową, kolek odpowiedniej średnicy w koło i powinno być OK !! jak śmigał wcześniej...no dobra ..jeździł... ...a teraz się wszystko zgrywa a nie chodzi to zacznij od sprawdzenia filtra paliwa potem pompa wtryskowa, albo filtr powietrza może jest już zabetonowany... pozdroogreg pisze:zdejmujesz osłonę paska rozrządu i przekręcasz pasek - powinno się dać przekręcić 90stopni. Samo ustwienie rozrządu - znak na kole zamachowym i na wałku rozrządu. zawory na 1 cylindrze powinny się wtedy mijać. Nie wiem co chcesz sprawdzić tyle po krótce
[quote="NEobie z tym poradzić. Pomocy!
[ [i:0cf9fabf5f][b:0cf9fabf5f]Dodano[/b:0cf9fabf5f]: Wto Sty 17, 2006 20:31[/i:0cf9fabf5f] ][/size:0cf9fabf5f]
[quote:0cf9fabf5f="regitmc"]Ja mam Basis[/quote:0cf9fabf5f]
ja też mam basis i troszke dodatków i alarm też się znalazł.6ţm
7e5df155b0#nadruk na akumulatorku powinien bycţm
fcf4874417problemJa mam dokladnie ten sam problem co kolega.Pisalem o tym juz 2 razy ale nikt mi nie odpowiedzial(niestety)Gosc w warsztacie wczoraj mi powidzial ze to jest wlasnie regulacja gaznika...Byc moze.Ale nie sadze zeby to bylo ssanie,skoro na gazie chodzi dobrze.Wlasnie-jak sie wykreca te podstawowe dysze zeby je przeczyscic.Te bez rozbierania gaznika(w 1,3 jest ich wszystkich 17).Pozdrawiam.rţm
5d28f64f6fWpadające sprzegło w MK3 1.6CJak w temacie od niedawna zaczął mi wpadać pedał sprzęgła nie zdarza to się zawsze co któreś tam wduszenie! N
[ [i:0cf9fabf5f][b:0cf9fabf5f]Dodano[/b:0cf9fabf5f]: Wto Sty 17, 2006 20:31[/i:0cf9fabf5f] ][/size:0cf9fabf5f]
[quote:0cf9fabf5f="regitmc"]Ja mam Basis[/quote:0cf9fabf5f]
ja też mam basis i troszke dodatków i alarm też się znalazł.6ţm
7e5df155b0#nadruk na akumulatorku powinien bycţm
fcf4874417problemJa mam dokladnie ten sam problem co kolega.Pisalem o tym juz 2 razy ale nikt mi nie odpowiedzial(niestety)Gosc w warsztacie wczoraj mi powidzial ze to jest wlasnie regulacja gaznika...Byc moze.Ale nie sadze zeby to bylo ssanie,skoro na gazie chodzi dobrze.Wlasnie-jak sie wykreca te podstawowe dysze zeby je przeczyscic.Te bez rozbierania gaznika(w 1,3 jest ich wszystkich 17).Pozdrawiam.rţm
5d28f64f6fWpadające sprzegło w MK3 1.6CJak w temacie od niedawna zaczął mi wpadać pedał sprzęgła nie zdarza to się zawsze co któreś tam wduszenie! N