145 km/h i ani kilometra wiecej...;/
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
145 km/h i ani kilometra wiecej...;/
Witam.
Nie wiem czego to wina... ale moja Golfina z silnikiem AAZ (pin+turbo+KAT out) ciagnie tylko do 145km/h...potem to juz chyba musialoby byc z gorki zeby osiagnac wieksza predkosc ;D
dodam moze jeszcze, ze to 140 osiaga dosc szybko i przyjemnie... ale po osiagnieciu 140 km/h tak jakby sciana stala i koniec : D
to jakies odciecie jest czy co ?? bo nie wiem co z tym wogole zrobic...
a moze po prostu ten typ tak ma ?? i niczego wiecej nie wycisne..?
Nie wiem czego to wina... ale moja Golfina z silnikiem AAZ (pin+turbo+KAT out) ciagnie tylko do 145km/h...potem to juz chyba musialoby byc z gorki zeby osiagnac wieksza predkosc ;D
dodam moze jeszcze, ze to 140 osiaga dosc szybko i przyjemnie... ale po osiagnieciu 140 km/h tak jakby sciana stala i koniec : D
to jakies odciecie jest czy co ?? bo nie wiem co z tym wogole zrobic...
a moze po prostu ten typ tak ma ?? i niczego wiecej nie wycisne..?
Ostatnio zmieniony ndz maja 31, 2009 09:29 przez lenczek, łącznie zmieniany 1 raz.
dziwne... bez pin'a i innych modyfikacji... w dodatku na lekko (wtedy chyba) popękanej głowicy, a mogło jeszcze trochę bez problemu... :
Turbo zdrowe masz?
Pozdro,
Turbo zdrowe masz?
Pozdro,
Ostatnio zmieniony ndz maja 31, 2009 10:06 przez KanedA, łącznie zmieniany 1 raz.
Audi A4 B9 CMYC - Daily drive
MK3 Variant ARL++ Daily Drive 23XKM4XXNm - był...
MK3 VR6 ABV Syncro US - był... ale już nie ma...
Stowarzyszenie Volkswagen Klub Polska #411
- prezes0420
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam miałem dokładnie to samo tyle że w Golfie MK2 135 km dość szybko i momentalnie koniec-przy tym miałem nisko pedał gazu na wolnych obrotach tak gdzieś jakby był do połowy wciśnięty(po prostu wisiał). Okazało się że ktoś grzebał przy regulacji max wychylenia dźwigni gazu(zaznaczone na zdjęciu poniżej) jak się dobrze przyjrzałem to było widać na niej gdzie się opierała kiedyś na śrubie a gdzie po przestawieniu. (przy 145 masz już pedał w podłodze?)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
tak mam w podlodze...przy 145 masz już pedał w podłodze?
Do jakiej predkosci/obrotow idzie na nizszych biegach?
obroty przy 140 ponad 4k..ciezko powiedziec dokladnie, ale nie bylem w stanie patrzyc na obrotomierz i na droge....
na 4-ce smialo do 120 go rozbujam...
hmm ...wskaznik mam to niby labuje 1.1-1.2 bara tak jak ustawialem....oleju silnik nie lyka czyli i turbina chyba tez nie.... no ale fakt.., ze slysze SWIST jak sie zalacza turbina kumpel sie smial jakby policja siedziala pod maskaTurbo zdrowe masz?
a tak to nie wiem co moge wam wiecej opisac...
czarny dym pojawia sie tylko do czasu dmuchniecia turbiny......przy jezdzie "umiarkowanej" w ogóle nie ma dymu....
Ostatnio zmieniony ndz maja 31, 2009 13:49 przez lenczek, łącznie zmieniany 1 raz.
może sprzęgło zaczyna się delikatnie ślizgać? u mnie takie objawy były przy 160 km/h... przy tej prędkości kończyły się obroty, a jak widać na zdjęciu trochę wyżej - gdy było zdrowe sprzęgło - to można jeszcze troszkęlenczek pisze:obroty przy 140 ponad 4k..
Pozdro,
DJ_Mouse, hmmm... ori z AAZ dla MK3... nie pamiętam oznaczeń, teraz sobie leży w warsztacie, podskoczę to spiszę numery
Pozdro,
Pozdro,
- prezes0420
- Mały gagatek
- Kontakt:
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- prezes0420
- Mały gagatek
- Kontakt:
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia