żółty kabelek do radia. Coś jest nie tak
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
żółty kabelek do radia. Coś jest nie tak
Witam! Mam problem z żółtym kabelkiem lecacym do radia. Problem jest taki że czy zapłon jest włączony czy nie, cały czas jest napiecie 5V. Chciałbym dojść dlaczego tak jest bo radyjko nie wyłańcza mi sie z wyjeciem kluczyka tylko musze trzymać guziczek aż sie wyłaczy. Mam nadzieje ze jest ktoś kumaty i mi pomoże.
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
czerwony kabel przy instalacji do radia 12,4V cały czas czy kluczyk jestr czy nie ma. Żółty kabelek 5V czy kluczyk jest czy nie ma. Może ktoś wie gdzie podłączyć kabelek od radia zeby wyłańczał sie z kluczykiem. To jest Golf 2 z 87r noi raczej jest ta funkcja bo po coo były by te kable, jest nawet podłaczenie pod antene, czy podświetlanie do radia
Ostatnio zmieniony ndz maja 31, 2009 09:14 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.
kolego teraz wszystkie radyjka mają kabelek podtrzymania pamięci , żółty , ale mi chodziło czy masz opcje w stacyjce do włączania i wyłączania napięcia wyjmując lub wkładając kluczyk , chodzi o tak zwany styk S w samej kostce stacyjki
[ Dodano: 31 Maj 2009 09:26 ]
zobacz ile kabli wychodzi Ci z kostki stacyjki , i jak możesz to podaj kolory tych kabelków , jeśli masz styk S , to powinno wychodzić ich z kostki 6
[ Dodano: 31 Maj 2009 09:26 ]
zobacz ile kabli wychodzi Ci z kostki stacyjki , i jak możesz to podaj kolory tych kabelków , jeśli masz styk S , to powinno wychodzić ich z kostki 6
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no właśnie pisze ze to jest w instalacji radyjka ale w samochodzie, sa te wszystkie kabelki łącznie z kablem niebieskim do anteny, pomarańczowym do podświetlania, i żółty i czerwony, czarny a 6 to nie wiem czy jakiś jest, wiec raczej jest w stacyjce taka opcja
Ostatnio zmieniony ndz maja 31, 2009 09:29 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.
jesli chcesz miec radio pod kluczyk z zachowaniem pamieci ustawien to musi byc kabelek zolty podlaczony do stalego zrodla napiecia ( + prosto pod aku, zapalniczke) a czerwony podlacz pod kostke stacyjki ( miernikiem albo jakas zarowka sprawdz na ktorym wtyku nie ma napiecia w pozycji 0 a pojawia sie w pozycji zaplon i pod ten sie podepnij ) i bedzie gralo i spiewalo
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
lmb4020 pisze:jesli chcesz miec radio pod kluczyk z zachowaniem pamieci ustawien to musi byc kabelek zolty podlaczony do stalego zrodla napiecia ( + prosto pod aku, zapalniczke) a czerwony podlacz pod kostke stacyjki ( miernikiem albo jakas zarowka sprawdz na ktorym wtyku nie ma napiecia w pozycji 0 a pojawia sie w pozycji zaplon i pod ten sie podepnij ) i bedzie gralo i spiewalo
tak to kabel czarny z kostki , tylko wtedy musi mieć kluczyk przekręcony na zapłon , czyli swiecą kontrolki i.t.d
[ Dodano: 31 Maj 2009 09:35 ]
chmurapawel pisze:tak ale ja mam te kabelki tylko problem polega na tym ze na zółtym napiecie jest cały czas jak i na czerwonym, nie wiem czy to wina jakiegoś zwarcia czy moze czegoś innego. Może wy wiecie
sam to radyjko montowałeś , czy już tak było ?
no to zolty sie zgadza napiecie ma byc caly czas ( bo to jest od trzymania pamieci) a czerwony podlacz pod stacyjke ( utnij go przy kostce radia i zamiast niego pociagnij 1 nitke do stacyjki tak jak kolega wyzej napisal pod ten czarny przewod )
Ostatnio zmieniony ndz maja 31, 2009 09:37 przez lmb4020, łącznie zmieniany 1 raz.
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: