Po wymianie uszczelki dalej wywala płyn.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- krzaś
- Użytkownik
- Kontakt:
Po wymianie uszczelki dalej wywala płyn.
Witam. Jestem po wymianie uszczelki pod głowicą i termostatu. Wymieniałem te elementy ponieważ wywalał płyn zbiorniczkiem i robiły się strasznie twarde węże. Po wymianie uszczelki objawy te same. W zbiorniczku widać że woda wiruję.
Poproszę o jakieś pomysły co można sprawdzić!!!
Pozdro Krzaś
Poproszę o jakieś pomysły co można sprawdzić!!!
Pozdro Krzaś
Zapraszamy http://cb-pomorze.pl/viewtopic.php?t=32#top
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ja ostatnio miałem pęknięty cylinder, trzy razy zciągałem głowicę z silnika. Tak ogólnie to nie było tego widać ale jak sobie zalałem blok wodą oczywwiście przy zciągniętej głowicy i podgrzewałem cylindry palnikiem na propan-butan tom szydło z worka wyszło. Objaw był ten sam,ale i głowica terz może być pęknięta i też będą takie objawy.
Ostatnio zmieniony ndz maja 31, 2009 09:39 przez bryka1982, łącznie zmieniany 1 raz.
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- krzaś
- Użytkownik
- Kontakt:
Problem rozwiązany
Uszczelka pod głowicą była wydmuchana, było to widać. A co do wywalania wody po wymianie uszczelki, to wina leżała po nie do końca dobrze odpowietrzonym układzie chłodzenia pomimo, że ogrzewanie było i wentylator się włączał. Postał całą noc i rano było już wszystko OK.
Pozdro Krzaś
Uszczelka pod głowicą była wydmuchana, było to widać. A co do wywalania wody po wymianie uszczelki, to wina leżała po nie do końca dobrze odpowietrzonym układzie chłodzenia pomimo, że ogrzewanie było i wentylator się włączał. Postał całą noc i rano było już wszystko OK.
Pozdro Krzaś
Zapraszamy http://cb-pomorze.pl/viewtopic.php?t=32#top