Alarm sterowanie zamka(-)podpięcie do pneumatyka stero...(+)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Alarm sterowanie zamka(-)podpięcie do pneumatyka stero...(+)
witam
szukałem tematu alarmów i podłaczenia sterowania ale nic konkretnego nie udało mi się znaleść.
Alarm ma sterowanie zamka (-)masa otwórz/(-)masa zamknij
Pneumatyk w mojej ibizie a w zasadzie kostka w drzwiach kierowcy ma 3 piny/kable stały PLUS , plus otwórz/plus zamknij
Jak podłączyć sie aby wszystko banglało?
Czytałem coś o przerzutniku ale to było dawno i juz nie mogę tego na forum odnaleść:-(
Może jest możliwość podłączenia się bezpośrednio do pompki?Nie wiem pytam znawców tematu.
Auto to ibiza MKII przed liftingiem do 99r.
szukałem tematu alarmów i podłaczenia sterowania ale nic konkretnego nie udało mi się znaleść.
Alarm ma sterowanie zamka (-)masa otwórz/(-)masa zamknij
Pneumatyk w mojej ibizie a w zasadzie kostka w drzwiach kierowcy ma 3 piny/kable stały PLUS , plus otwórz/plus zamknij
Jak podłączyć sie aby wszystko banglało?
Czytałem coś o przerzutniku ale to było dawno i juz nie mogę tego na forum odnaleść:-(
Może jest możliwość podłączenia się bezpośrednio do pompki?Nie wiem pytam znawców tematu.
Auto to ibiza MKII przed liftingiem do 99r.
Ostatnio zmieniony sob maja 30, 2009 19:14 przez Fahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
musisz założyć przekaźniki które zmienią minus na plus , a nie wygodniej podpiąć się przy lewym przednim słupku
np . takie przekaźniki
[ Dodano: 30 Maj 2009 19:24 ]
http://allegro.pl/item642854381_przekaz ... _3652.html
np . takie przekaźniki
[ Dodano: 30 Maj 2009 19:24 ]
http://allegro.pl/item642854381_przekaz ... _3652.html
Ostatnio zmieniony sob maja 30, 2009 19:22 przez miś fazi, łącznie zmieniany 2 razy.
przez styki które są normalnie rozwarte dajesz plus , cewke przekaźnika jednym końcem podłączasz tak samo do plusa , a drugi koniec cewki podpinasz sobie do kabelka wychodzącego z alarmu , czyli minus , jak zasteruje centralka i pod Ci minus na cewke , przekaźnik się włączy i styki które były otwarte na moment się zamkną i plus wychodzący zasteruje Ci kablem szarym , lub zielonym , które powodują zamykanie i otwieranie centralnego , tylko pamiętaj o dodaniu równolegle do każdej cewki przekaźnika równolegle diode prostowniczą np . 1N4007
- achamerski
- Ma gadane

- Kontakt:
Diody zawsze łączymy do przekaźnika, ponieważ podczas rozłączania indukuję się dość duże napięcie, które może uszkodzić układ sterujący przekaźnik. Dioda skutecznie ogranicza to napięcie.Fahoo pisze:zapytam jeszcze po co te diody prostownicze?
Diodę podłączamy oczywiście w kierunku zaporowym do głównego napięcia zasilającego cewkę, czyli anoda do minusa.
LEDy do każdego auta/ŚWIATŁA DZIENNE/indywidualne projekty/RABATY dla forumowiczów.
Zapraszam do mojego wątku w dziale GIEŁDA

Zapraszam do mojego wątku w dziale GIEŁDA

- Paweł Marek
- V.I.P.

dzieki wielkie panowie w poniedziałek jade po nowe przekaźniki wraz z podstawkami ,widziałem takie z diodami także zrobie fotki to mi powiecie co gdzie podpiąć.
ps.
napięcie do przekaźników stałe 12V chce dać na jednym kablu ,który zasilać będzie alarm i przekaźniki-bedzie to dobrze schowane moż etak być?
ps.
napięcie do przekaźników stałe 12V chce dać na jednym kablu ,który zasilać będzie alarm i przekaźniki-bedzie to dobrze schowane moż etak być?