Poprowadzenie kabla głosnikowego.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jakub1989
Mały gagatek
Mały gagatek

Poprowadzenie kabla głosnikowego.

Post autor: jakub1989 » pt maja 29, 2009 17:57

Witam

Jak najprościej poprowadzić kabel głośnikowy od radia do przednich drzwi ??
Jeszcze jedno pytanie jak by się ta operacja okazała zbyt trudna, oryginalnie do głośników jest podpięta taka kostka z czterema kablami a w oryginalnym głośniku jest zwrotnica, da sie jakoś pod to podpiąć nowy głośnik który nie posiada zwrotnicy a ja nowej jeszcze nie nabyłem chciałbym aby działały tez oryginalne tweetery choć jeśli jest to niemożliwe proszę o instrukcje jak podpiąć sam głośnik.

Awatar użytkownika
chmurapawel
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: chmurapawel » pt maja 29, 2009 18:39

kolego masz 2 kable zasilajace z radia do zwrotnicy, i 2 powrotne to glosnika wysoko-tonowego, wystarczy wyjac oryginalny glosnik i podpiac 2, jak cos to podeslij fotki.

Tak wogole to ja bym nie zmienial głośnika oryginalnego bo nic leprzego nie kupisz. Ajaki to model VW?

jakub1989
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: jakub1989 » pt maja 29, 2009 20:11

GOLF IV

Zmieniam głośniki bo oryginalne już trochę charczą.
Problem jest taki ,ze jak wpiąłem na próbę przewody w ta kostkę i podpiąłem do głośnika to nie grał on an żadnej kombinacji.
Przewody jak pisałem są cztery sprawdzałem na pierwszych dwóch jak i na dwóch następnych ale jak (wziąłem kabel 2.5 mm z kina domowego) i rozdzieliłem jego dwie końcówki na 4 i wsadziłem do tych czterech kabelków to głośnik grał razem z tweeterem ale nie wiem czy tak może być??

Awatar użytkownika
chmurapawel
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: chmurapawel » pt maja 29, 2009 20:18

moze tak być. Jak sa 4 kable to kombinacji masz 16. Zwrotnica bedzie raczej w głośniku który juz wyjałeś

jakub1989
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: jakub1989 » pt maja 29, 2009 20:51

No jest tak jakby zalana w plastiku nie chciałem jej wyciągać ponieważ myślę aby je na tył zamontować.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”