Elektryczne szyby w golfie II- problem z domykaniem!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Elektryczne szyby w golfie II- problem z domykaniem!!
Problem tkwi w tym że kiedy otworzę szybę od strony pasażera nie zawsze chce się zamknąć. żeby zamknąć szybę trzeba ją jeszcze troszkę opuścić szybę i zaraz po tym wcisnć podnoszenie. i dopiero wtedy zacznie się bardzo powoli podnosić. A jak to nie pomaga to trzeba szybę troszkę pociągnąć do góry ręcznie( pomóc trochę silnikowi). Nie wiem może coś tam się ślizga może coś sie wyrobiło. Czekam na pomoc. DZIEKI
- Paweł Marek
- V.I.P.
no to albo szyba źle ustawiona w dolnych mocowaniach i idzie "skosem" pod dużym oporem, albo silnik żużyty i słaby, albo linka ciężko chodzi gdzieś poprzecierana lub nienasmarowana.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Forum Master
- Paweł Marek
- V.I.P.
no własnie ja też tak pomagałem ręką, a winą nie było złe ustawienie szyby tylko pozrywane druty w lince w okolicy silnika ciężko chodzące w pancerzu. Dorobiłem sobie nową z linki od malucha i gra.greg pisze:bankowo - skoro ręcznie się da podciągnąć
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Forum Master