Golf III 1.4 falowanie obrotów silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf III 1.4 falowanie obrotów silnika
Witam,
Od dłuższego czasu mam problem z obrotami silnika w swoim aucie (golfie). Chodzi o to, że kiedy jest zimny jest wszystko wporzo ale po przejechaniu kilku km obroty szaleja.(chodzi na podwyzszonych odrotach) Bylem u mechanika i wymienił silniczek krokowy ale to nie pomogło. Zdziwilem sie bo silnik w zimę pracowal normalnie i myslalem ze juz jest ok ale przyszla wiosna i dalej to samo. w czasie jazdy na 4 biegu bez dodawania gazu jedzie ok 50km, a znowu na 1 tak na pol gazie szarpie.
I teraz moje pytanie, co mam robic?? bo nie mam zielonego pojecia.
Czekam na odpowiedzi/podpowiedzi.
Od dłuższego czasu mam problem z obrotami silnika w swoim aucie (golfie). Chodzi o to, że kiedy jest zimny jest wszystko wporzo ale po przejechaniu kilku km obroty szaleja.(chodzi na podwyzszonych odrotach) Bylem u mechanika i wymienił silniczek krokowy ale to nie pomogło. Zdziwilem sie bo silnik w zimę pracowal normalnie i myslalem ze juz jest ok ale przyszla wiosna i dalej to samo. w czasie jazdy na 4 biegu bez dodawania gazu jedzie ok 50km, a znowu na 1 tak na pol gazie szarpie.
I teraz moje pytanie, co mam robic?? bo nie mam zielonego pojecia.
Czekam na odpowiedzi/podpowiedzi.
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nieznam sie na silnikach ale jest to benzyna 1.4 44.00kW oznaczenie silnika ABD
Ostatnio zmieniony śr maja 27, 2009 17:06 przez Skura, łącznie zmieniany 1 raz.
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
nie jestem sam!! to kto nam pomoze??
moje auto nie wpada w drgania tylko szaleja obroty
moje auto nie wpada w drgania tylko szaleja obroty
Ostatnio zmieniony śr maja 27, 2009 21:37 przez Skura, łącznie zmieniany 1 raz.
wyczyśćcie przepustnice, jeżeli naprawdę silniczki krokowe są u was sprawne to poszukajcie czy silnik nie łapie lewego powietrza, reset komputera też się przyda, jeśli to nie pomorze to na komputer pojechać może jakieś błędy są
Pozdrawiam T.O.B.I.
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]
Tez prawda ceni się ceni może niech koledzy sprawdza czujniki temperatury bo potrafią tez namieszać. mój ze skopanym czujnikiem tez podnosił obroty i falował i to dosyć mocno od 1tys do 2
[ Dodano: Czw 28 Maj, 2009 ]
ale coś mnie się zdaje ze u kolegi który założył post to będzie podstawa pod wtryskiem zwalona. Koledzy ale na pewno posprawdzajcie czy nie łapie lewego powietrza i sprawdzić jeśli macie waz który idzie do zaworu od pochłaniacza oparów . Ja w nim miałem dziurkę od starości i w sumie tez był po obcierany jeśli lekko łapie powietrze to będzie nie spokojnie chodził a jak wyjmiecie cały przewód może zacząć szarpać ale nie zgaśnie jeśli był szczelny golfik padnie bo mu się za szybko zmieni powietrze
[ Dodano: Czw 28 Maj, 2009 ]
ale coś mnie się zdaje ze u kolegi który założył post to będzie podstawa pod wtryskiem zwalona. Koledzy ale na pewno posprawdzajcie czy nie łapie lewego powietrza i sprawdzić jeśli macie waz który idzie do zaworu od pochłaniacza oparów . Ja w nim miałem dziurkę od starości i w sumie tez był po obcierany jeśli lekko łapie powietrze to będzie nie spokojnie chodził a jak wyjmiecie cały przewód może zacząć szarpać ale nie zgaśnie jeśli był szczelny golfik padnie bo mu się za szybko zmieni powietrze
tomasz146 sprawdź czy nie łapie lewego powietrza.
teoretycznie jeśli jest 4 pinowy to nie. a z tego co pamietam wtrysk jest podobny co w 1.4 rożni się nie wiele i chyba to są te same silniczki krokowe. nie mam teraz dostępu do etki ale chyba to samo jestSkura pisze:jest różnica jeśli silniczek krokowy jest od 1.8 przy silniku 1.4 ??