[MK4] problem z alarmem..

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
robifij
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[MK4] problem z alarmem..

Post autor: robifij » wt maja 26, 2009 21:52

mam problem z alarmem. od pewnego dnia umarl mi alarm.. zawsze jak mialem okno otwarte zalanczalem auto z pilota na alarm to po chwili wyl a teraz nic cicho.. albo jak mialem wlaczony alarm po otworzeniu drzwi kluczykiem albo klapy zaczynal wyc. a teraz kontrolka swieci i to koniec.. nie wyje co moze byc przyczyna?

Awatar użytkownika
sewooo
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: sewooo » wt maja 26, 2009 22:31

sprawdź syrenę chyba że masz pod klakson podpięty hmm

Awatar użytkownika
fleshu
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: fleshu » śr maja 27, 2009 01:58

Okno otwarte? - czyli masz seryjne czujniki ultradźwięków, albo osobny alarm dokładany z takimi czujnikami - bo seryjniaki w wiekszości nie posiadają tego bajerku, a ich reakcja ogranicza się do otwierania drzwi lub odcięcia zapłonu jeżeli alarm się odpali. Popatrz czy przy słupkach nie masz takich mikrofoników albo jeżeli seryjny to będziesz miał przy klamkach na podsufitce takie ustrojstwo. I jakie masz piloty - napisz to będzie wiadomo w czym szukać. Inaczej trudno ocenić.

Awatar użytkownika
RA_FEEL_IT!
Administrator
Administrator
Auto: Passat B5 FL 1.8T
Silnik: AWT

Post autor: RA_FEEL_IT! » śr maja 27, 2009 09:51

fleshu pisze:bo seryjniaki w wiekszości nie posiadają tego bajerku, a ich reakcja ogranicza się do otwierania drzwi lub odcięcia zapłonu jeżeli alarm się odpali
Tak jak kolega napisał - żeby było śmiesznie ja miałem problem taki że jak tobie nie działa tak mi działał non stop i wył kiedy mu się chciało :wink: ale już wszystko śmiga.

Jeśli nadal nie działa alarm to podepnij vag'a możliwe że coś Ci wyskoczy. Jeśli nie masz takiej opcji ja stawiam na uszkodzony mikrostyk w drzwiach (przeważnie to drzwi kierowcy).
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr maja 27, 2009 09:53 przez RA_FEEL_IT!, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fleshu
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: fleshu » śr maja 27, 2009 11:24

Wszelkie uszkodzenia seryjnego alarmu zobaczysz na Vag-u - ale alarm dokładany to tylko osobne sterowanie i vag nie będzie przydatny w tej kwestii. No ale i tak pierwsze co bym zrobił to podpinał kabelek - bo może uszkodzenie leży właśnie ( i jak zwykle) w środku zamków.

W razie w tu jest link: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122053

[ Dodano: 27 Maj 2009 11:29 ]
SATA, - a uszkodzony mikrostyk to właśnie sygnał otwieranych drzwi - kabelek brązowo biały idący od zamka, (przy zamkniętych drzwiach idzie + , jeżeli podamy na niego mase to odpali oświetlenie kabinowe) odpowiada za sygnał włącz alarm.

Awatar użytkownika
robifij
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: robifij » czw maja 28, 2009 12:32

ja mam przy oknach taie czujniki. jak otwieralem dzrwi, klape tylna to wyl mi a teraz nic.. kontrolka mruga i nic sie niedzieje;/ nie mam zielonego pojecia. a napraa kosztuje 300zl nie dam tyle;/ pomoze ktos?

Awatar użytkownika
fleshu
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: fleshu » czw maja 28, 2009 14:17

Skoro mówisz że para to 300zł - więc pewnie mowa o orginalnych > jeżeli to orginał to wystarczy że Vag podepniesz i odczytasz błędy z modułu komfortu. Ręcznie raczej nie znajdziesz. Odczytaj błędy i napisz na forum.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”