[MK4] problem z alarmem..
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK4] problem z alarmem..
mam problem z alarmem. od pewnego dnia umarl mi alarm.. zawsze jak mialem okno otwarte zalanczalem auto z pilota na alarm to po chwili wyl a teraz nic cicho.. albo jak mialem wlaczony alarm po otworzeniu drzwi kluczykiem albo klapy zaczynal wyc. a teraz kontrolka swieci i to koniec.. nie wyje co moze byc przyczyna?
- fleshu
- Forum Master

- Kontakt:
Okno otwarte? - czyli masz seryjne czujniki ultradźwięków, albo osobny alarm dokładany z takimi czujnikami - bo seryjniaki w wiekszości nie posiadają tego bajerku, a ich reakcja ogranicza się do otwierania drzwi lub odcięcia zapłonu jeżeli alarm się odpali. Popatrz czy przy słupkach nie masz takich mikrofoników albo jeżeli seryjny to będziesz miał przy klamkach na podsufitce takie ustrojstwo. I jakie masz piloty - napisz to będzie wiadomo w czym szukać. Inaczej trudno ocenić.
- RA_FEEL_IT!
- Administrator

- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
Tak jak kolega napisał - żeby było śmiesznie ja miałem problem taki że jak tobie nie działa tak mi działał non stop i wył kiedy mu się chciałofleshu pisze:bo seryjniaki w wiekszości nie posiadają tego bajerku, a ich reakcja ogranicza się do otwierania drzwi lub odcięcia zapłonu jeżeli alarm się odpali
Jeśli nadal nie działa alarm to podepnij vag'a możliwe że coś Ci wyskoczy. Jeśli nie masz takiej opcji ja stawiam na uszkodzony mikrostyk w drzwiach (przeważnie to drzwi kierowcy).
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr maja 27, 2009 09:53 przez RA_FEEL_IT!, łącznie zmieniany 1 raz.
- fleshu
- Forum Master

- Kontakt:
Wszelkie uszkodzenia seryjnego alarmu zobaczysz na Vag-u - ale alarm dokładany to tylko osobne sterowanie i vag nie będzie przydatny w tej kwestii. No ale i tak pierwsze co bym zrobił to podpinał kabelek - bo może uszkodzenie leży właśnie ( i jak zwykle) w środku zamków.
W razie w tu jest link: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122053
[ Dodano: 27 Maj 2009 11:29 ]
SATA, - a uszkodzony mikrostyk to właśnie sygnał otwieranych drzwi - kabelek brązowo biały idący od zamka, (przy zamkniętych drzwiach idzie + , jeżeli podamy na niego mase to odpali oświetlenie kabinowe) odpowiada za sygnał włącz alarm.
W razie w tu jest link: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122053
[ Dodano: 27 Maj 2009 11:29 ]
SATA, - a uszkodzony mikrostyk to właśnie sygnał otwieranych drzwi - kabelek brązowo biały idący od zamka, (przy zamkniętych drzwiach idzie + , jeżeli podamy na niego mase to odpali oświetlenie kabinowe) odpowiada za sygnał włącz alarm.