Kasowanie błędów z pamięci Golfa, czy to takie proste?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Drogojad
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Kasowanie błędów z pamięci Golfa, czy to takie proste?

Post autor: Drogojad » pn sty 16, 2006 02:04

Niedawno jakieś 3 tygodnie temu zamarz mi akumulator wyciagłem baterie do ładowania naładowałem, auta nie uzywałem 2 tygodnie więc nie wkładałem akumulatora. Kiedy pierwszy raz od 2 tygodni zacząłem jeździć pojawiły sie problemy 1. Brak mocy 2. szarpanie przy dodawaniu gazu 3. autko potrafi zgasnac jak dojeżdżam do szrzyzowania i daje luz. 4. kiedy stoje na swiatłach i mam zielone dodaje gazu to gaśnie . u mechaniora powiedzieli ze to prawdopodobnie błedy spowodowane brakiem bateri przez jakis czas. jak wiecie podpięcie do kompa kosztuje tyle samo co interfejs dlatego chciałem sie zapytać czy jest jakiś V D O oooo czarownik który ma interfejs (jaki) i krok po kroku (ze zdjęciami ) potrafi przedstawić od A do Z jak podłaczyć sie do komputera w aucie i skasować bendy lub poprostu wykryc Systemy od 1993 ze złączem OBD II: lub Systemy do 1995 z dwoma złączami:

Awatar użytkownika
Bondas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Bondas » pn sty 16, 2006 02:09

kasuje sie bledy przez zdjecie klem z akumulatora na min 30 sek i tyle

wiec to nie wina komp tylko cos ci sie auto zastalo albo cos innego padlo

Rej
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Rej » pn sty 16, 2006 09:51

witam . Ja tez uwazam ze kasuje sie błedy sciagajac klemy z akumlatora a tak dokładniej to w VW jedna kleme minusowa prze przekreconym kluczyku i zaswieceniu swiatel aby był pobór pradu i zostawia sie na 5 minut. Ale ja bym troche pojezdził i tak zrobił cociaz wydaje mi sie ze to cos innego.

Awatar użytkownika
Drogojad
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Drogojad » pn sty 16, 2006 09:54

a to nie wiedziałem, za jakiś czas pojade do elektomechanika to zobacze co on mi powie puźniej moge opisać swój problem jezeli komus moze to pomóc

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”