Gdzie jest czujnik temperatury - silnik AJM?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Gdzie jest czujnik temperatury - silnik AJM?
Gdzie w silniku AJM znajdę czujnik temperatury? Dzisiaj drugi raz spotkałem się z sytuacją, że wskazówka temperatury wariuje - przez pół godziny ani drgnie, potem wskoczy na 90 i tak na zmianę. Chciałbym przeczyścić styki czujnika, ale nie bardzo wiem, gdzie go znaleźć. Mógłby mi ktoś zaznaczyć mniej więcej na poniższej fotce?
I przy okazji jeszcze jedno - gdy zdejmowałem osłonę, żeby zrobić fotkę silnikowi, zauważyłem, że osłona nie posiada jednej z 3 śrub, na których się trzyma. Wygląda ona tak jak na poniższym zdjęciu
Na te śruby nakłada się osłonę, wciska na nie. U mnie brakuje jednej i przez to zauważyłem, że troszeczkę wysunął mi się bagnet do góry. Czy ktoś z Was wie jak ta śruba się nazywa? Może jakiś symbol? Albo mniej więcej koszt w ASO i czy to w ogóle jest do zdobycia?
I przy okazji jeszcze jedno - gdy zdejmowałem osłonę, żeby zrobić fotkę silnikowi, zauważyłem, że osłona nie posiada jednej z 3 śrub, na których się trzyma. Wygląda ona tak jak na poniższym zdjęciu
Na te śruby nakłada się osłonę, wciska na nie. U mnie brakuje jednej i przez to zauważyłem, że troszeczkę wysunął mi się bagnet do góry. Czy ktoś z Was wie jak ta śruba się nazywa? Może jakiś symbol? Albo mniej więcej koszt w ASO i czy to w ogóle jest do zdobycia?
ta wtyczka jest okrągła czy kwadratowa? Dzwonię, pytam o te czujniki i każdy mi mówi, że jak na wtyczkę okrągłą to czujnik ma być zielony. Jak dla mnie to ewidentnie ten czujnik jest czarny, a wtyczka jest właśnie okrągła:/
Czy po jego wyciągnięciu na zimnym silniku (i zabraniu do sklepu dla porównania) zleci mi cały płyn chłodniczy?
Czy po jego wyciągnięciu na zimnym silniku (i zabraniu do sklepu dla porównania) zleci mi cały płyn chłodniczy?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Oryginalny jest czarny a zamiennik może być zielony co do płynu to ci dużo nie poleci bo jest przy głowicy u samej góry.
Ostatnio zmieniony ndz maja 31, 2009 22:27 przez roman58, łącznie zmieniany 1 raz.