Gotuje sie jadac pod gore!!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Gotuje sie jadac pod gore!!!!!!
Witam mam maly problem z moim golfem otoz jak jade pod wieksza gore tzn wrzucam tylko 2 i 3 bieg to zaczyna mi sie gotowac natomias jak stoje w korku to temperatura dochodzi do 90 stopni wentylator sie uruchamia i temperatura spada;/plyn jest wentylator chodzi to ja tu czegos nie rozumiem????blagam pomocy;/
Sprawdź termostat - być może nie otwiera do końca, na korki wystarczy, przy większym obciążeniu jak jazda pod górę (wyższa temperatura cieczy chłodzącej) nie otwarty do końca nie pozwala szybciej większej ilości cieczy przepływać do chłodnicy i tym samym ciecz nie jest wystarczająco schładzana. Pozdrawiam.
Ale faktycznie Ci się gotuje, czy tylko wskaźnik tak pokazuje.
U mnie w Vento jadąc pod górę temp silnika wg wskaźników wychodziła daleko za skalę i mało tego zaczynała migać kontrolka temperatury.
Okazało się, że wina leży po stronie złącz przy silniku, tych zaraz za wentylatorem.
A jeżeli to nie to, to jak koledzy pisali: pompa nie domaga przy wyższych obrotach, ewentualnie termostat.
Pozdrawiam
U mnie w Vento jadąc pod górę temp silnika wg wskaźników wychodziła daleko za skalę i mało tego zaczynała migać kontrolka temperatury.
Okazało się, że wina leży po stronie złącz przy silniku, tych zaraz za wentylatorem.
A jeżeli to nie to, to jak koledzy pisali: pompa nie domaga przy wyższych obrotach, ewentualnie termostat.
Pozdrawiam
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Jak w korku stoję i jak jadę to jest oki
[ Dodano: 26 Maj 2009 13:23 ]
Teraz uruchomilem autko na chwile no i wentylator zalaczyl sie przy 90 stopniach popracowal temperatura spadla i tak bylo chyb z 5 razy caly czas sie wlaczal. Sprawdzakem chlodnice weze wszystko jest tak samo cieple nie ma roznicy w temperaturze takze kurde nie wiem;/
[ Dodano: 26 Maj 2009 13:23 ]
Teraz uruchomilem autko na chwile no i wentylator zalaczyl sie przy 90 stopniach popracowal temperatura spadla i tak bylo chyb z 5 razy caly czas sie wlaczal. Sprawdzakem chlodnice weze wszystko jest tak samo cieple nie ma roznicy w temperaturze takze kurde nie wiem;/
-
- Mały gagatek