Problem z silnikiem :(
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problem z silnikiem :(
Witam jestem nowy na forum...Mam problem z odpaleniem silnika a jak juz odpali to sa nie rowne obroty.Gdy dotykam gazu nie reaguje na nic czasami uda mu sie wkrecic maksymalnie do 3tys obrotow. pomocy co to moze byc ? od czego zaczac ? prosze o pomoc pozdrawiam
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
witam, przerabialem juz ten temat, tzn klina na wale korbowym, niestety objawy sa inne niz koledzy piszecie, silnika odpala duzo gorzej, kopci na niebiesko cały czas gdyz opóznione sa wtrysk oraz rorzad, a usterke mozna bardzo latwo sprawdzic, nalezy: ustawic koło zamachowe w pozycji martwej 1 tłoka czyli kreska na kole pokrywac sie musi z trojatem na obudoie skrzyni, zdjąc pokryw klawiatury i wsunac płaskownik w koncówke walka rorzadu, w otwór ustawczy pompy wsunac odpowiedniej grubości bolec, jesli wszystkie trzy znaki sie zgraja tzn ze klin jest ok. oczywiscie njbezpieczniej jest sciagnac to koło i sprawdzic wzrokowo.ja 5 lat temu regenerowałem wał koszt to 250zl wtedy, teraz moge swój wał oddac za 150 zl, jak pisałem na forum wsadiłem silnik TDI, TD lezy w garazu na czesci. dodam jescze ze w silniku AAZ wycinanie klina to norma, u mnie przy 200 tys. Podobno serwis twierdzi ze nie dzieje sie tak jesli koło wymienimy przy kezdej wymianie paska