Probolemy z KR
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Probolemy z KR
Mam u siebie w mk I silnk 1.8 16v KR, silnik po wymina uszczelek płynow, regeneracja głowicy, nowe swiece kable ... itd itd
Ale przejechałem nim jakies 130km.I nagle pojawiło sie kilka problemów.
1.Nie pali na wszystkie swiece, iskra niby jest ale nie pali, chodze jak by na 3 gary.
2.Dymi z wydechu na biało-niebiski kolor
3.A do tego dzis jak na złosc poszły 2 weze od wody, cos z cisnieniem? ( a moze kiepsko dział wentylator ).
Mosze ktos wie dlaczego tak sie dzieje !!!!
Ale przejechałem nim jakies 130km.I nagle pojawiło sie kilka problemów.
1.Nie pali na wszystkie swiece, iskra niby jest ale nie pali, chodze jak by na 3 gary.
2.Dymi z wydechu na biało-niebiski kolor
3.A do tego dzis jak na złosc poszły 2 weze od wody, cos z cisnieniem? ( a moze kiepsko dział wentylator ).
Mosze ktos wie dlaczego tak sie dzieje !!!!
Bog stworzyl Volkswageny, bo wie co to jest prawdziwe Piekno.!!!A inne samochody?,Bo ma poczucie humoru.!!!
Płyn i olej jest czysty !!
Ostatnio zmieniony ndz maja 24, 2009 12:40 przez Galus, łącznie zmieniany 1 raz.
Bog stworzyl Volkswageny, bo wie co to jest prawdziwe Piekno.!!!A inne samochody?,Bo ma poczucie humoru.!!!
- kamien11985
- Użytkownik
- Kontakt:
Ok lukne, ale 2 dni temu była zakładan nowa uszczelk i odrazu by strzeliła ??.A moze cos z głowica jest nie tak ??kamien11985 pisze:niekoniecznie zaworek może nie puścić płynu czasem a wtedy wywala węże tak jak u ciebie. podałeś 3 typowe objawy dla uszczelki pod głowicą. płyn może być czysty mogą lecieć bąbelki powietrza i może go ubywać różne są przypadki. sprawdz ciśnienie na baniakach jak wyżej kolega radzi
Ostatnio zmieniony ndz maja 24, 2009 12:14 przez Galus, łącznie zmieniany 1 raz.
Głowice mam po regenaracji i do tego nowa uszczelka, ale kiedys miałem peknieta głowice i nie dymin na biało-niebiezko.Ale w ojca aucie była uszczelk rozwalona i dymił mu na biało-niebiesko.Wiec moze tylko uszczelka bedzie do wymiany.I bedzie ok.Bo auto na zimnym silniku nie dymi dopiero na ciepłym zaczyna dymic.Zibi201 pisze:Może niestety być pęknięta głowica.
A i o takim przypadku, że ktoś zmienił uszczelkę pod głowicą dwa razy w ciągu dwóch tygodni też słyszałem.
[ Dodano: Czw Maj 28, 2009 16:27 ]
Problem rozwiazany, moze zamknac temat !!!
Ostatnio zmieniony ndz maja 24, 2009 21:18 przez Galus, łącznie zmieniany 1 raz.