nie pali równomiernie na wszystkie cylindry
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
nie pali równomiernie na wszystkie cylindry
Mam taki objaw że po rozruchu na zimnym silniku AAZ 1.9 TD dopóki grzeją świece silnik pracuje równo. Po wyłączeniu świec silnik przestaje pracować równo (nie pali na wszystkie cylindry) aż do momentu gdy osiągnie temperaturę 70 stopni. Po osiągnięciu 70 stopni znowu pracuje równo. Co może być tego przyczyną?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Re: nie pali równomiernie na wszystkie cylindry
KRZYSZTOF SKOCZEK pisze:Mam taki objaw że po rozruchu na zimnym silniku AAZ 1.9 TD dopóki grzeją świece silnik pracuje równo. Po wyłączeniu świec silnik przestaje pracować równo (nie pali na wszystkie cylindry) aż do momentu gdy osiągnie temperaturę 70 stopni. Po osiągnięciu 70 stopni znowu pracuje równo. Co może być tego przyczyną?
podobny obiaw miałem wiele lat temu w starej R19, dopuki zimny chodził ok, lekko kołysał nadwoziem. jak się rozgrzał to już nie kołysał ale chuśtal. rozraząd i ustawienia pompy si, sprężanie na 2 cylindrze 9 barów, z próbą olejową 14. okazalo się że gniazdo się zaczęło wysówać i powoli kruszyć co dawało gigantycznie małą kompresje.
niby tak, ale sam na własnej skórze odczułem ze jest całkowicie inaczej.arwam pisze:gnyba,
jak jest mała kompresja to silnik by kulal po odpaleniu lub byłoby ciężko go odpalić a na gorącym silniku byś tego prawie nie odczuwał po za lekkm spadkiem mocy i zwiększonym zużyciem paliwa
a pomiar wygladał tak 1, 19, 2:8 ledwo , 3:21 i 4: 26
-
- Mały gagatek