Czy do MK3 bedzie pasowac pomka benzyny z pływakiem od MK4?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Czy do MK3 bedzie pasowac pomka benzyny z pływakiem od MK4?

Post autor: Przemo440 » sob sty 14, 2006 23:21

Witam mam taki mały dylemat bo przy zmianie liczników na liczniki od mk4 jest problem ze wskazaniem paliwa poniewaz instalacja w mk4 ma odwrotną rezystancje niz to jest w mk3 wiec przychodzi mi na mysl pytanie czy bedzie pasowała cała pompka z pływakiem od mk4 do mk3 ? bo pewnie łatwiej by było przełozyc cały zestaw niz kombinowac i bawic sie wyginanie pływaka. Fachowe porady beda ngradzane :pub: :D:D z góry dziekuje

[ Dodano: Pon Sty 16, 2006 23:15 ]
hmmm widze ze nikt chyba tematu nie przrabiał?? :otepienie:

[ Dodano: Pią Lut 10, 2006 17:52 ]
hmm to ciekawi mnie jedno pytanie do posiadaczy mk III z licznikami od mkIV jak rozwiazalisci problem z pokazywaniem wskazania paliwa? bo ronica jak rozni te licznika to rezystancja wskaznia pozimu paliwa moze ktos mi pomoze?
Ostatnio zmieniony wt sty 23, 2007 22:06 przez Przemo440, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bigozz
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: bigozz » wt sty 23, 2007 20:32

ja zrobiłem to tak.
wyjąłem pływak zdemontowałem ten pręt metalowy z pływająca kostką włożyłem go w imadło i przegiąłem w drógą stronę. Potem vag i adaptacja zegarów tak aby wskazywały faktyczne zero. Pozdro. (bez dodatkowych kosztów jak widzisz.)

VW w sercu
na co dzień MB W210 3.2 CDI
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”