Hamulce
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wbijasz mlotkiem zeby koncowka wielokata zrobila sobie wlasne rowki w otworze .
wiem ze brzmi to drastycznie ale to chyba jedyny sposob.
tylko trzeba miec odpowiednia koncowke zalezy jak bardzo rozjechany jest otwor.
ja to robilem w dwie osoby jedna delikatnie odkrecala a druga bila ze srednia sila w koncowke mlotkiem. tylko na ta koncowke zakladalem klucz oczkowy.
wiem ze brzmi to drastycznie ale to chyba jedyny sposob.
tylko trzeba miec odpowiednia koncowke zalezy jak bardzo rozjechany jest otwor.
ja to robilem w dwie osoby jedna delikatnie odkrecala a druga bila ze srednia sila w koncowke mlotkiem. tylko na ta koncowke zakladalem klucz oczkowy.
Ten kluczyk o którym Bondas pisze nazywa się Torxja nabijam taki imbys mlotkiem jak do przegowow przy flanszy napedowej i zawsze idzie bez problemu
taki imbys na 12 wypustkow wbity w ampulowa srube zawsze ja ruszy Smile
Nauczka na przyszłość żeby zawsze wyczyścić gniazdo w które wkłada się imbusa.To tak z praktyki warsztatowej.I jeśli chcesz odkręcać takie rzeczy to kup imbusy w sklepie z kluczami a nie w markecie Te w marketach to chyba są robione z takiego samego materiału jak gwoździe.
A wszystko przez kobiete....:D
-
- Forum Master
Jak mam sie babrać to z czymś bardziej wymagającym niż klocki.A satysfakcja z tego że sie popsuło i zrobiło drożej chyba mierna.luk22mie pisze:
po to się "babrać" żeby mieć później satysfakcję że się to samemu zrobiło mimo że potrwa to dłużej i niekoniecznie taniej bo po drodze można coś dodatkowo popsuć ale dzięki temu mozna sie jeszcze nauczyć czegoś nowego.
Wiem jak to tam wygląda (mniejwięcej) i jakby się dało ściągnąć tą gumkę osłaniającą tą śrubę to można by to odkręcić za pomocą majzla i młotka (wiele razy się tak odkręcało śrubki przykład ostanio przy wymianie paska rozrządu obkręciły się śrubki od pompy płynu chłodniczego i już miała być klapa ale sobie przypomniałem stare nauki na praktykach i jazda po majzel młotek i jedziemy z tym koksem.