Po wymianie filtra paliwa dusi sie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kempa_paw
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Po wymianie filtra paliwa dusi sie

Post autor: kempa_paw » wt maja 19, 2009 21:01

Witam

Mam taki maly problem na ktorego nie znalazlem na forum odpowiedzi.
Jakies 3 tygodnie temu wymienialem olej i przy okazji wszystkie mozliwe filtry w aucie no oprocz weglowego (powietrza pylkowy oleju i paliwa).
I po tej wymianie auto zaraz po odpaleniu jak powoli dodaje gazu traci moc (jak by skonczylo sie paliwo) ale jak tylko mocniej wcisne gaz to szarpnie i zaczyna normalnie przyspieszac. I tak przez ok minute od odpalenia pozniej juz normalnie. czasami ale to zatko nic takiego sie nie dzieje. Jak po odpaleniu nie dodaje gazu tylko se pyrka na jalowym biegu to slychac takie lekkie przerywanie pracy powoli spadaja obroty nawet do 400 po czym juz normalnie pracuje. probowalem sam odpowietrzyc uklad przy filtrze paliwa ale to nie pomoglo do konca. dalej sie dlawi ale nie tak mocno, po odpaleniu bez gazu, na jalowym biegu przed moja pruba odpowitrzenia bylo nawet tak ze spadalo do pierwszej kreski czyli jakies 200 obrotow i sprawial wrazenie jakby walczyl zeby nie zgasnac ale czesto gasna. wiec domyslam sie ze to zapowietrzony uklad paliwa.
Jak go dobrze i skutecznie odpowietrzyc.
Pzred wymianami wszystko bylo OK. moze to cos innego

ZS12

Post autor: ZS12 » wt maja 19, 2009 21:19

sprawdz czy nie założyłeś odwrotnie filtra albo może na łączeniu z przewodami łapie powietrze u mnie po wymianie filtra w golfie to za pierwszym razem tylko dłużej trzeba było zakręcić

kempa_paw
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: kempa_paw » wt maja 19, 2009 21:27

ZS12 pisze:sprawdz czy nie założyłeś odwrotnie filtra albo może na łączeniu z przewodami łapie powietrze u mnie po wymianie filtra w golfie to za pierwszym razem tylko dłużej trzeba było zakręcić
filtr zalozylem tak jak stary bo na nowym nie bylo zadnej strzalki,
po wymianie od reki zapalil ale po chwili zgasl i trzeba bylo go troche pokrecic zeby znowu zalapal paliwa i odpalil.
raczej nie lapie powietrza z laczen bo dalem nowe opaski skrecane i dosc mocna zacisnalem a po przewodach nie widac za bardzo zeby cos ssal z zewnatrz czy tez sie pocil

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt maja 19, 2009 22:05

ssał nie bedzie bo tam 2 atmosfery ciśnienia jest. Nie bardzo wiązałbym to z wymiana filtra paliwa. mMoze przypadek, a może coś nie podłączyłeś albo niechcący rozłączyłeś zmieniając filtr powietrza?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ZS12

Post autor: ZS12 » śr maja 20, 2009 06:22

Paweł Marek pisze:ssał nie bedzie bo tam 2 atmosfery ciśnienia jest. Nie bardzo wiązałbym to z wymiana filtra paliwa. mMoze przypadek, a może coś nie podłączyłeś albo niechcący rozłączyłeś zmieniając filtr powietrza?
sorrry ciągle zapominam że pompa paliwa jest w zbiorniku

kempa_paw
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: kempa_paw » śr maja 20, 2009 22:52

Paweł Marek pisze:ssał nie bedzie bo tam 2 atmosfery ciśnienia jest. Nie bardzo wiązałbym to z wymiana filtra paliwa. mMoze przypadek, a może coś nie podłączyłeś albo niechcący rozłączyłeś zmieniając filtr powietrza?
nie sadze ale jesli to mozliwe to co to moze byc
ostatnio ktos mi powiedzial ze filtr paliwa przed zalozeniem trzeba zalac to prawda?
wiec co moze za to odpowiadac wiem ze powoli zbliza mi sie wymiana uszczelniaczy na zaworach to moze byc przyczyna?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”