Sterownik centralnego zamka.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jakub1989
Mały gagatek
Mały gagatek

Sterownik centralnego zamka.

Post autor: jakub1989 » wt maja 19, 2009 18:20

Witam

Gdzie w golfie 4 znajduje się centralka od zamka centralnego :blush: ??
Chodzi o to ,że kupiłem na allegro sterownik z pilotami ponieważ oryginalne się zgubiły podczas transportu auta.
I tak się zastanawiam czy wystarczy ten sterownik wpiąć we wiązkę od oryginalnego czy trzeba będzie wszystko przerabiać??
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2009 18:25 przez jakub1989, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » wt maja 19, 2009 22:19

Kupiłeś oryginalny sterownik CZ VW, czy jakiś badziew uniwersalny? Jakie były te zgubione piloty?

Awatar użytkownika
fleshu
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: fleshu » śr maja 20, 2009 00:24

Podpinamy się nie pod centralkę ale pod wiązkę. Jeżeli to samo sterowanie zamknij i otwieraj - to jest prosta sprawa. Potrzebny tylko jest schemat tego sterowania co kupiłeś. ps. Oryginalne się zgubiły? - a co z pastylkami immo - bez tego to się autka nie odpali!!! Twoja centralka to czarne pudełko przyczepione do silniczka syby + moduł komfortu. Podpiąć się jest najlepiej i najwygodniej w nogach kierowcy - tam gdzie jest dźwignia otwierania maski(pod plastikiem jest wtyczka od drzwi kierowcy).

jakub1989
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: jakub1989 » sob maja 23, 2009 14:47

Był jeden pilot i zwykły kluczyk.
Pilot się zgubił kupiłem na allegro dwa piloty ze sterownikiem(chyba tak się to nazywa)
z opcją domykania szyb ( mam ja w aucie)
Jest to pewnie jakaś chińszczyzna bo dałem za to 80zł :crazy:

Już zamontowałem grot z pilocie i przełożyłem immobilizer. Ale teraz nie wiem jak zamontować tą cholerna centralkę myślałem,ze może wystarczy wyciągnąć starą i wpiąć tą nową do jej wiązki ale pewnie nie jest to takie proste.

[ Dodano: 23 Maj 2009 16:29 ]
Więc tak odkręciłem boczek i przy silniczku od podnoszenia szub nie zlokalizowałem żadnej przyczepionej skrzyneczki jest tylko taka jakby wbudowana w ten silniczek(tak jakby w jednej obudowie) Może mowa o zgubionym pilocie to ściema??

Ale przejdźmy do prawdziwego problemu oto schemat tego cholernego sterownika.

Obrazek

Obrazek

Nie mam pojęcie z którego sposobu skorzystać wydaje mi się,ze z pierwszego bo w VW są pneumatyczne zamki ?? Ale do jakich kabli mam podpiąć kable ze schematu ?? (gdzie się one znajdują w boczku czy gdzieś indziej ??)
Coś mi się wydaje ,że dam to komuś do zrobienia, na jakiś aukcji gdzie są sprzedawane podobne zestawy do mojego koleś dodaje obrazkową instrukcje może ma ktoś z was taka ??

Awatar użytkownika
fleshu
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: fleshu » sob maja 23, 2009 22:35

Proste! Na gg dawaj 1741784.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”