Jak wyzej, mam 3 przekaźniki, bo w krótkich w lewej strony nie trzeba było montowac.
Wszytskie MINUSY z przekaźnikow mam spiete w jeden kabel i jedną wtyczką podłącozne do klemu aku. Wszytskie PLUSy tak samo pod jedną wtyczke spiete i pod kleme aku.
I teraz tak, mialem problem po jak samochod postal 20h albo albo czasami krocej to nie moglem odpalić samochodu.. Zmienilem Aku na wiekszy, i co prawda ten lepiej trzyma, ale tez obserwuje spadki.
Otóz jak zostawie samochod wieczorem o przypuscmy 20 i sprawdze miernikiem ile ma, wteyd wychodzi jakeis 12,25V. Rano tj. ok godz. 10 sprawdzam i juz mam 12,04V... A gdy odepne minus tych przekaźnikow, napięcie na Aku samo powraca w gore....
Poprostu jesli odepne wieczorem przekaźniki z obwodu bo napiecie na aku sie nie zmienia...
Co jest przyczyna uciekania prądu?
przekaźniki swiateł pobierają prąd ....
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

może opisz dokładniej podłączenie plusów, a najlepiej daj schemat jak połączyłeś co to znaczy wszystkie, gdybyś dał wszystkie to byłyby aktywne przekaźniki cały czas i światła by nie gasły. Plusy od cewek przekaźników maja być pod kable plusowe świateł a plusy styków roboczych pod aku
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

86 - zostaw na minusie jak jest
85 do przeciętego kabla żarówki (od strony skrzynki bezpieczników
30 plus
87 - do przecietego kabla żarówki od strony relektorów
Twoje podłączenie było całkiem złe i przekaxnik był cały czas wzbudzony czyli jego cewka troszku prądu papała.
85 do przeciętego kabla żarówki (od strony skrzynki bezpieczników
30 plus
87 - do przecietego kabla żarówki od strony relektorów
Twoje podłączenie było całkiem złe i przekaxnik był cały czas wzbudzony czyli jego cewka troszku prądu papała.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.