Kontrolka hamulca ręcznego świeci się
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- xlsss
- Użytkownik
- Auto: MK3
- Silnik: AAZ
- Kontakt:
Kontrolka hamulca ręcznego świeci się
Tak jak w temacie. Mam problem z kontrolką od hamulca ręcznego. W zimowym okresie gdzie jest duża wilgotność świeci mi się ciągle, podobnie jest po opadach atmosferycznych (deszcz). W okresie letnim też to zauważyłem ( tylko po deszczach, gdy jest mokro na jezdni, są kałuże). Hamulec ręczny jest sprawny, byłem z tym u mechanika to próbował mi wkręcić, że hamulec jak jest zwalniany nie jest dociskany na sam dół i proponował mi wymianę linki za 100 zł Wg. mnie przyczyna jest inna, może wiecie coś na ten temat ??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn maja 18, 2009 12:11 przez xlsss, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Kontrolka hamulca ręcznego świeci się
Zacznij od sprawdzenia poziomu płynu hamulcowegoxlsss pisze:Mam problem z kontrolką od hamulca ręcznego. W zimowym okresie gdzie jest duża wilgotność świeci mi się ciągle, podobnie jest po opadach atmosferycznych (deszcz). W okresie letnim też to zauważyłem ( tylko po deszczach, gdy jest mokro na jezdni, są kałuże)
Może by warto było wymienić płyn hamulcowy na nowy jeśli dawno nie zmieniany ....
- xlsss
- Użytkownik
- Auto: MK3
- Silnik: AAZ
- Kontakt:
Tak wiem, że jest też od płynu hamulcowego. Jednak problem wciąż pozostaje nierozwiązany ponieważ rok temu gdy kupowałem samochód wymieniłem wszystkie płyny, wraz z hamulcowym. Też na początku myślałem, że to przez płyn ale jego stan w zbiorniczku jest na wskaźniku max Znajomy mojego ojca kiedyś mi sugerował, że mogą to być kabelki przy hamulcach z przodu lub z tyłu, niby kontrolne czy coś, zaraz przy kołach. Zdziwił mnie troszkę ten fakt, ponieważ któregoś mroźnego i śnieżnego dnia gdy odpaliłem auto kontrolka się nie świeciła, ale najeżdżając tylnymi kołami w zaspę kontrolka błyskawicznie się zapaliła. Troche dziwne, już sam nie wiem co o tym myśleć
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)