kolory kabli w golf 2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- maateuszeq
- Mały gagatek
- Kontakt:
kolory kabli w golf 2
Witam, czytałem że był już podobny temat do mojego al tam były wyróżnione tylko kilka kabli a mi jest potrzebne wiecej ponieważ kupiłem sobie autoalarm z centralnym zamkiem i chce go podłączyć a nie moge się połapać co i jak z tymi kablami i nie chce spalić całej instalacji.
wiec jeśli ktoś by mógł napisać jaki kabel ( kolor ) jest do czego będę bardzo wdzięczny !
z góry dzięki )
wiec jeśli ktoś by mógł napisać jaki kabel ( kolor ) jest do czego będę bardzo wdzięczny !
z góry dzięki )
- majster heniek
- Forumowy spamer :)
- Auto: ni ma
- Silnik: nima
- maateuszeq
- Mały gagatek
- Kontakt:
http://allegro.pl/item622231606_alarm_c ... mocja.html
te urządzenia muszę podłączyć, to wszystko się podłącza z tego co wiem pod te kable co są pod kierownicą tylko ich jest troche dużo i nie wiem który od czego...
majster heniek co znaczą te skróty ge , ws , ro , li ...itd ?
[ Dodano: 16 Maj 2009 22:14 ]
dobra już wiem co znaczą te skróty... a mi jest potrzebne do czego który kolor jest
te urządzenia muszę podłączyć, to wszystko się podłącza z tego co wiem pod te kable co są pod kierownicą tylko ich jest troche dużo i nie wiem który od czego...
majster heniek co znaczą te skróty ge , ws , ro , li ...itd ?
[ Dodano: 16 Maj 2009 22:14 ]
dobra już wiem co znaczą te skróty... a mi jest potrzebne do czego który kolor jest
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Stały plus to zawsze czerwone lub czasem czerwono-żółte (ro, ro-ge);
Zapłon - czarny (sw);
Minus (masa) - zawsze brązowy (br);
Kierunkowskaz lewy - czarno-biały (sw-ws) tu uwaga: nie biało-czarny bo taki też tam jest!;
Kierunkowskaz prawy - czarno-zielony (sw-ve);
Gdybym coś opuścił - pisz.
Kolory do siłowników i innych urządzeń będących wyposażeniem zestawu muszą być w instrukcji.
I jeszcze jedno w punkcie drugim opisu z aukcji sprzedający oferuje szczegółową "rozpiskę" do konkretnego samochodu. Podaj więc swój i na pewno Tobie dośle.
Zapłon - czarny (sw);
Minus (masa) - zawsze brązowy (br);
Kierunkowskaz lewy - czarno-biały (sw-ws) tu uwaga: nie biało-czarny bo taki też tam jest!;
Kierunkowskaz prawy - czarno-zielony (sw-ve);
Gdybym coś opuścił - pisz.
Kolory do siłowników i innych urządzeń będących wyposażeniem zestawu muszą być w instrukcji.
I jeszcze jedno w punkcie drugim opisu z aukcji sprzedający oferuje szczegółową "rozpiskę" do konkretnego samochodu. Podaj więc swój i na pewno Tobie dośle.
Ostatnio zmieniony ndz maja 17, 2009 13:29 przez Zico63b, łącznie zmieniany 2 razy.
- maateuszeq
- Mały gagatek
- Kontakt:
- maateuszeq
- Mały gagatek
- Kontakt: