Golf II a motor 1.9 TDI od passata czy to możliwe ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf II a motor 1.9 TDI od passata czy to możliwe ??
chciałem poruszyc temat silnika Do MK2 ... Niestety padł mi .. i zastanawiałem sie nad jednostką 1.9 TDi VW passata z 2005 roku .. Prosił bym o prady .. jesli to wg możliości jest umieszczenie tego motoru ..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Całkowicie zgadzam się z kolegą To_mas, .
Przy takiej przekładce jest mnóstwo przeróbek i dochodzi jeszcze elektronika.
Jak ktoś Ci to zrobi po swojemu,to w razie jakiejkolwiek awarii,nie będziesz wiedział gdzie ręce włożyć...
W/g mnie najlepsze rozwiązanie to 1,6TD,nie jest tak drogi jak TDI,a robotę robi taką,że ohoho ...
Przy takiej przekładce jest mnóstwo przeróbek i dochodzi jeszcze elektronika.
Jak ktoś Ci to zrobi po swojemu,to w razie jakiejkolwiek awarii,nie będziesz wiedział gdzie ręce włożyć...
W/g mnie najlepsze rozwiązanie to 1,6TD,nie jest tak drogi jak TDI,a robotę robi taką,że ohoho ...
jeśli masz silnik z auta gdzie jest on poprzecznie osadzony to jeśli masz komplet z łapami i i wewnętrzne przeguby to pozostaje ci robić układ zmiany biegów ( linki)Przy takiej przekładce jest mnóstwo przeróbek i dochodzi jeszcze elektronika.
potem pozostaje zainstalować w elektronikę i programik.
ja bym polecał silnik na pompie wtryskowej bo jak ylko u porasz się z mechaniką to zakładasz pompę mechaniczną i zanm się uporasz z elektroniką to autem możesz jeździć i w razie awarii jest trochę taniej doprowadzić go do porządku.
największe możliwości rozwoju oferuje silnik AGR nowego typu który układ korbowo tłokowy żywcem przejął od PD-ka co daje możliwości dużych przyrostów mocy bez ryzyka wykorbienia silnika