Felgi aluminiowe
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- pewex.olek
- Mały gagatek
- Kontakt:
a jakie miałeś ET - bo ja mam alusy z ET - 25 i z tyłu pomimo wymiany amorów mi obcierałorydzu pisze:jeśli chodzi o rozmiary to 195/50 podane są jako oryginalny rozmiar dopuszczony przez VW.
Fotki moich alusków możesz znaleźć na mojej stronie www.rydzu.pl w zakłądce moje auto.
Felgi to OZ miały stare logo ale zmieniłem na nowe żeby lepiej wyglądało. Dzięki ET ładnie prezentują się na samochodzie i wyglądają na szersze. Jeśli jesteś zainteresowany zakupem to możemy się dogadać na PRIV-oczywiście razem z oponami.
niestety musi być przy tym rozmiarze ET- 38 do 45 (wg zaleceń)
dokładnie ja na ET25 miałem to samo - a byłem po wymianie amorów...trzeba by było chyba jeszcze sprezyny wymienic...ale to za duzo zachodu..rydzu pisze:Wymiary moich felg to 7Jx15H2 ET 26 i przy oponach 195/50 tył obcierał tylko przy obciążeniu i jak wpadłem w mocną japę w drodze.
IMO trza mieć fele z ET 38 dla opon 195/50/15
Przepraszam że tak Off topic ale dla zainteresowanych: tutaj znajdziecie wszystko o moich alusach do sprzedania
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=285143#285143
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=285143#285143
Witam!!
Żeby nie zakładać nowego tematu...
Moje zapytanie dotyczy felg do mk3:
Jakie powinno być ET do felgi 16-calowej przy oponach 205/45?? Czy podejdą felgi 7,5x16 ET25 czy ET powinno być wyższe?? Czy może lepsza będzie felga 7x16 ET25??
Z góry dzięki za odpowiedź!!
Pozdrawiam!!
Żeby nie zakładać nowego tematu...
Moje zapytanie dotyczy felg do mk3:
Jakie powinno być ET do felgi 16-calowej przy oponach 205/45?? Czy podejdą felgi 7,5x16 ET25 czy ET powinno być wyższe?? Czy może lepsza będzie felga 7x16 ET25??
Z góry dzięki za odpowiedź!!
Pozdrawiam!!
[scroll] :wazup: [/scroll]
Rozważam zakup felg Alessio(jedne z tańszych na rynku). Zawieszenie jest standardowe.
Różnica średnic kół 205/45R16 i 195/50R15 wynosi ok. 15mm więc pewnie przy 2/3 osobach z tyłu będzie problem.
W związku z tym nasunęło mi sie pytanie:
Czy można zastosować felgi o innym ET na przedniej i na tylnej osi?? Bardziej ocierać będzie z tyłu więc na przód możnaby założyc ET25 a na tył np ET30?? (takie moje czyste rozważanie)
Różnica średnic kół 205/45R16 i 195/50R15 wynosi ok. 15mm więc pewnie przy 2/3 osobach z tyłu będzie problem.
W związku z tym nasunęło mi sie pytanie:
Czy można zastosować felgi o innym ET na przedniej i na tylnej osi?? Bardziej ocierać będzie z tyłu więc na przód możnaby założyc ET25 a na tył np ET30?? (takie moje czyste rozważanie)
[scroll] :wazup: [/scroll]