Radek_ER19 pisze:haps, Masz racje , są to objawy poduszki ale - kolega pisze wyraźnie , że to się dzieje przy cofaniu na SKRĘCONYCH KOŁACH a nie na prosto - Sugeruję , że wina lezy tutaj w poduszkach makpersona- przy mocnym skręcie spręzyna w poduszce moze sie delikatnie ruszych powodując trzask lub tak jak wcześniej wspomniane łożysko w makpersonie ....
Radek_ER19 dokładnie tak to wygląda jak opisujesz. Kiedyś miałem walnięty przegub i na skręconych kołach faktycznie chrobotało, ale to zupełnie inny typ doznań

Przymierzam się niedługo do wymiany amortyzatorów w przodzie i odrazu wymienię na nowe łożyska makpersona. Myślałem jeszcze o stabilizatorze, ale to raczej też odpada po dzisiejszych oględzinach.
Trzaśniecie występuje tylko na skręconych kołach i tylko przy cofaniu. Inaczej mi się jeszcze nie zdarzyło. Cofając na wprost nigdy nie strzeliło i do przodu nawet na skręconych kołach też nie. Ciekawostką jest też to, że najczęściej strzela przy cofaniu na skręconych kołach w lewo.
Ostatnio zmieniony pt maja 15, 2009 12:48 przez
Razal, łącznie zmieniany 1 raz.
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V